• A felnőtt belépők ára is nagyon kedvező a Hajdú-Bihar megyében található Földesi Termálfürdőben.

  • A fürdő minősített gyógyvízzel rendelkezik.

A közel négyezer lakosú Földes nagyközség Püspökladánytól keletre 20 kilométerre található, vagy ha úgy könnyebb betájolni: Hajdúszoboszlótól nagyjából 24 kilométert kell déli irányba autózni. A Földesi Termálfürdő nem tartozik a legismertebb hazai fürdők közé, holott igen nagy múltra tekinthet vissza. A helyi Rákóczi Termelőszövetkezet 1964-ben nyitotta meg a termálstrandot, ami azóta is kizárólag szabadtéri medencékkel üzemel.

A hangulatos fürdőben összesen három medence várja a vendégeket, meglehetősen szép és nyugodt környezetben. Érdemes azt is tudni, hogy a Földesen feltörő termálvíz gyógyvíz minősítéssel rendelkezik, azaz nemcsak a tapasztalatok szerint kedvező a hatása, hanem ezt orvosi vizsgálatokkal is igazolták.

A Földesi Termálfürdő árai kifejezetten kedvezőnek számítanak. Idén egy felnőtt belépő 1300 forintba kerül. Nyugdíjasoknak és gyerekeknek, valamint diákoknak (3-18 éves kor között) csak 770 forint a napijegy. Az 1 felnőtt, 2 gyermek számára szóló családi jegy 2330 forint, 2 felnőtt és 1 gyermek esetében pedig ugyanez 2800 forint. A további gyerekek után fejenként 500 forint fizetendő.

Mindezekből a helyi lakosok kedvezményt kapnak, valamint olcsóbb délutáni belépők is válthatók. Idén nyáron egyébként a fürdő hétfőtől vasárnapig, 9-től 19 óráig tart nyitva.

A nyugodtabb, hangulatosabb termálfürdők kedvelőinek érdemes kipróbálniuk a földesi fürdőt. Kedvcsinálóként mutatunk néhány fotót, amit olvasónktól, Mázló Edittől kaptunk. A Facebook oldalunkon további fotókat is találhatnak a termálfürdőről.

Földesi TermálfürdőFöldesi Termálfürdő