• Zalakaros már a gasztronómiában is hódít.

  • Vadételeket felvonultató fesztiválon mutatkozott be a híres zalakarosi gŐZgombóc, amit az ország első Wild Foodjának választottak.

Még tavasszal írtunk arról, hogy receptversenyt hirdetett a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. és a Zalaerdő Zrt. Elsősorban hagyományokon alapuló zalai vadételeket várt a zsűri, s a felhívásra végül több mint száz alkotás érkezett.

A döntőbe jutott receptek közül Nagy Róbert gŐZgombóca lett az ország első Wild Food étele. Már akkor beharangozták, hogy a vadétel majd fesztiválokon is fel fog tűnni. A közelmúltban ez meg is valósult a Soponyán szeptember 1-jén megrendezett 12. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál és Megyekorzón. A rendezvény a VADEX Mezőföldi Zrt., a Magyar Vadgazdálkodók Egyesülete és a Fejér Megyei Önkormányzat társszervezésében valósult meg.

A kulturális programok és koncertek mellett a fesztivál legfőbb küldetése ezúttal is a vadgasztronómia népszerűsítése volt. Az eseményre külön meghívást kapott az „Élménnyel Teli Ízek Zalakaroson” receptgyűjtő verseny új kategóriát alkotó győztese, Magyarország első Wild Food étele, a gŐZgombóc is.

Zalakaros gőzgombócAz ételkülönlegességnek számító gŐZgombóc mellett egy rókagombás vadraguval töltött kelt tésztás lepényt is kóstolhattak a fesztiválozók, ami szintén óriási sikert aratott. Aki elmulasztotta volna a fesztivált, annak sem kell szomorkodnia, hiszen a gŐZgombóc továbbra is kóstolható lesz Zalakaroson.

Itt megtalálják a gombóc receptjét.

Zalakaros gőzgombóc