• Hárommilliárd forintból újult meg a margitszigeti Danubius Thermal Hotel.

  • Budapest legnagyobb gyógy- és wellness szállodájának felújított éttermét tegnap adták át.

Mácsai Péter, a Danubius margitszigeti szállodáinak igazgatója az átadón elmondta, hogy a Danubius Health Spa Resort Margitsziget az elmúlt három esztendőben csaknem teljes körű felújításon esett át.

Első körben a vendégszobák és folyosók kaptak elegáns, korszerű arculatot, majd a közös terek – lobby és konferenciatermek, spa recepció – kerültek sorra. A felújítások pénteken zárult harmadik ütemében az étterem, a 250 fős konferenciaterem és a szálloda két szintjének felújítására mintegy egymilliárd forintot fordítottak.

Mácsai Péter elmondta azt is, hogy a Danubius Hotels Zrt. a csoportszintű árbevétel és nyereség egyszámjegyű növekedését várja 2019-ben, a bevétel növekedése pedig kissé lassul 2018-hoz képest.

Margitsziget Thermal Hotel2019 első negyedévében a margitszigeti szállodáik átlagosan 60 százalék feletti kihasználtsággal üzemeltek, ami nagyon jó eredmények számít, hiszen párhuzamosan a felújítások is zajlottak. A beruházások a szálloda jövedelmezőségét és a szolgáltatások minőségét egyaránt javítják. A szakember elmondta azt is, hogy a margitszigeti gyógyszálloda a legkomplexebb vendégösszetétellel rendelkező hoteljük, mert a gyógyturizmus mellett üzleti utazók, családok, egyéni és csoportos vendégek, sportrendezvények versenyzői és szurkolói is megfordulnak itt.

(MTI)