Jelentős turisztikai beruházások kezdődtek Debrecenben. A fejlesztések legnagyobb szeletét az Aquaticum Hotelt és a hozzá kapcsolódó termálfürdőt érintő beruházás teszi ki, amire önmagában 2,5 milliárd forintot költenek. Ennek és a városban zajló egyéb fejlesztéseknek köszönhetően a várakozások szerint fellendülhet a keleti országrész legnagyobb városának idegenforgalma.

Az Aquaticum szállóvendégein belül jelenleg 60-40 százalékban oszlanak meg a magyar és a külföldi vendégek. Utóbbiak közül a legtöbben a közeli Romániából keresik fel a hotelt. A magyarok leginkább a nyári szezonban és a hosszú hétvégéken érkeznek Debrecenbe üdülni. Az elsősorban a gyógyászati szolgáltatások miatt ide látogató külföldiek ehhez képest az év során „egyenletesebb eloszlásban” látogatnak a városba.

Debrecen: Aquaticum Élményfürdő

Debrecen: Aquaticum Élményfürdő

A szállodát érintő munkálatok során megújulnak a szobák, a közösségi terek, az éttermi rész. A hotel egyik szárnya kifejezetten családbarát jelleget kap, ahol gyermekvilágot és fitnesz termet is kialakítanak. A Travelo.hu beszámolója szerint a fürdőben a teljes medencecsarnok megújul, valamint újdonságként szaunavilág kerül kialakításra. Utóbbi igazi attrakció lesz, hiszen 400 négyzetméteren fognak elterülni a finn szaunák, infra szaunák, gőzkabinok, valamint a frigidárium (jégbarlang), tepidárium, így akár csoportos programokat is lehet majd itt rendezni. Mindezeken felül a fürdő szolgáltatási köre Kneipp medencével (erről itt olvashat), sókamrával, iszapkezelővel, új tornateremmel gazdagodik.

A felújításokat szakaszosan végzik, így az ígéretek szerint a vendégek a munkálatok ideje alatt is zavartalanul látogathatják az Aquaticum Hotelt és a termálfürdőt. A szállodai munkákkal várhatóan 2013 áprilisára készülnek el, a fürdőt érintő beruházást pedig szeptemberre fejezik be.