Nem végezte el a Bonyhádi Termálfürdő kivitelezője a szükséges munkálatokat, így bő egy hónapot csúszik a létesítmény megnyitása. Várhatóan június 15-én látogatható először a strandfürdő.

Május elsején ünnepelte megnyitásának egyéves évfordulóját a Bonyhádi Termálfürdő. A jeles napon azonban nem volt látogatható a létesítmény, ugyanis elhúzódtak a tavaly átadott fürdőben az építési munkálatok. A problémát az okozta, hogy a fürdő kivitelezését végző vállalkozó csődbe ment, és adós maradt néhány teendővel, s ezeket most az önkormányzatnak kell pótolni. A fürdő átadását elve 2011 végére tervezték, ebből lett tavaly május, de tulajdonképpen ez csak próbaüzem volt, ami alatt kiderült a kivitelezés jó néhány hiányossága.

Az egyik ilyen probléma lehet, – amiről írtunk is tavaly nyáron – hogy algásodott az élménymedence vize, ami miatt a szezonban öt napra be kellett zárni a fürdőt. A vízkezelési problémák mellett viszont most fásítani, parkosítani is fognak, valamint automata öntözőrendszert alakítanak ki. A munkálatokkal várhatóan a nyár első napjáig elkészülnek, s a szükséges szakhatósági engedélyek megérkezése után június 15-én nyithatja meg kapuit a termálfürdő.

Bonyhádi Termálfürdő

A létesítmény összesen 416 millió forintos beruházásból épült fel, javarészt önkormányzati forrásból. A Bonyhádi Termálfürdőben három, együtt 640 négyzetméteres medence található, közülük az egyik élményelemekkel is felszerelt. A fürdőkomplexum egyszerre 7-800 fürdővendég fogadására alkalmas.