• 186 millió forint európai uniós támogatáshoz jutott a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház.

  • Javul a betegellátás minősége.

A támogatásnak köszönhetően a hévízi kórházban a hálózati vízellátó rendszer fertőtlenítéséhez környezetbarát, a szervezetre ártalmatlan klór-dioxidos vízfertőtlenítőt állítanak üzembe. A levegőfertőtlenítést plazmatechnológiás berendezés telepítésével oldják meg. Ennek köszönhetően csökken a légúti eredetű fertőzések, valamint az újrafertőződés esélye.

Az épületben érintésmentes fertőtlenítőszer-adagolókat és ellenőrző UV-készülékeket szerelnek fel. A fertőtlenítő kézmosás a betegek és hozzátartozóik számára is elérhető lesz.

A pályázati forrásból egy korszerű betegazonosító rendszert is bevezetnek. A betegek vonalkóddal ellátott karszalagot kapnak, amely a kezelés során mindvégig biztosítja a pontos adatrögzítést. A kórlapon szereplő személyes adatok, vizsgálati eredmények a karszalagon kódolt formában fognak szerepelni.

Hévízi ReumakórházA program keretében egyébként a keszthelyi kórház is egy közel 200 millió forintos támogatáshoz jutott, ahol a hévízihez hasonló beruházások valósulhatnak meg.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló, a betegellátás minőségének javítását célzó projektek 2018 szeptemberében zárulnak.

(MTI)