• A helyi lakosok és a Hévízen üdülők számára is jó programlehetőséget jelent a mozi, ami akadálymentesített, így kerekesszékesek is látogathatják.

  • Tavaly 50 ezer néző fordult meg a Fontana Filmszínházban.

Mostanra a mozik a kisebb városokból szinte teljesen eltűntek, ezért már-már igazi kuriózumnak számít a hévízi filmszínház. Az 1985 óta működő Fontana Mozit néhány évvel ezelőtt – a többi kisvárosi társához hasonlóan – még a bezárás fenyegette. Azonban a jelentős beruházási igény ellenére is a mozi megtartása mellett döntött az üdülőhely.

Digitális technológiával szerelték fel a filmszínházat, klimatizálták a nézőteret. Idén pedig 15 millió forintból a széksorokat is kicserélték, így a nagyterem befogadóképessége 104-ről 130 főre nőtt. Ezzel párhuzamosan akadálymentesítették a mozit, kerekesszékesek számára is kialakítottak helyeket a teremben.

Mindezeknek köszönhetően a Fontana Mozi nézőszáma is kedvezően alakult. Ahogy a Hévízi Televízió tudósításából kiderült, a mozi múlt csütörtökön fogadta a tavalyi ötvenezredik látogatóját. Ez megegyezik a 2016-os látogatószámmal, viszont tavaly – az említett széksorcsere miatt – hat hétig zárva volt a filmszínház, azaz ez arányaiban növekedést jelent.

Szaknyéri András mozivezető a Hévízi Televíziónak elmondta, hogy a teljes vendégszámon belül 10 ezren magyar filmeket néztek meg, főleg a Pappa Pia, a Viszkis, a Testről és lélekről és a Kincsem vonzott sok látogatót.

A helyi televízió tudósítását az ötvenezredik látogatóról itt tekintheti meg: