• Átszámítva 780 forint a felnőtt, 520 forint a gyermek belépőjegy.

  • Sok vendég kereste fel az első nap a fürdőt, ami hamarosan egy szaunával is bővül.

Pénteken megnyitották a Pacséri Gyógyfürdő fedett épületét, így a vendégek mostantól már egész évben látogathatják a fürdőt. A Vajdaságban, a bácsalmási határátkelőtől kevesebb mint 20 kilométerre található Pacséron 2014-ben nyitották meg a termálvizű tófürdőt.

A nyáron működő fürdő hamar népszerűvé vált, viszont a strandszezonon kívül nem volt lehetőség a fürdőzésre. Ráadásul a fázósabbak sokszor hidegnek találták a termáltó 30 Celsius-fok körüli vizét.

A fedett részleg medencéiben ugyanaz a termálvíz található, mint amivel a tavat is töltik, az épületben viszont már 35-36 Celsius fokosak a medencék.

A fedett részlegnek köszönhetően nyaranta majd jobban eloszlanak a vendégek, hiszen két helyen is lehet majd fürödni. Ráadásul jobban elkülönülhet az inkább gyógyulni érkező és a strandolni vágyó vendégkör, kevésbé fogják egymást zavarni. Hűvösebb, esősebb nyári napokon szintén jól fog jönni a most átadott fedett részleg.

Pacsér fedett gyógyfürdőEgyébként nagyon szimpatikus, ahogy a bő 2000 lakosú Pacsér fejleszti a fürdőjét. Annak idején jó döntés volt, hogy nem egymedencés kis fürdőt, hanem tófürdőt hoztak létre. Ezzel ugyanis egyből kitűntek a többi termálfürdő sorából.

Ráadásul a második szezontól kezdve lilás árnyalatot kapott a tó vize a benne lévő ásványi anyagok összetételének változása miatt (ez a víz minőségét nem befolyásolta). A színes vízben fürdőzők látványa pedig megint csak olyan volt, amire felkapták a fejüket az emberek és segített ismertté tenni a fürdőt.

Pacsér fedett termálfürdőA fedett fürdő átadásáról szóló múltkori cikkünk után volt olyan facebookos kommentelő, aki heherészett azon, hogy milyen kicsi fedett rész épült. Ugyanakkor azt tudni kell, hogy a fedett részleg nem EU-s, vagy állami támogatásból, hanem a település saját forrásából épült.

Az épületet 200 ezer euróból, azaz nagyjából 62 millió forintból húzták fel, ami meglehetősen szűkös költségvetés. Mindenesetre ez a fokozatos fejlődés fenntarthatóbbnak tűnik Pacséron, mint az, amire idehaza számos példa akadt, hogy több milliárd forintos fürdőfejlesztést valósítottak meg „majd csak lesz benne vendég” -alapon.

A pacséri fürdő Facebook oldalán már megtalálhatók a belépőjegyek árai. Egy felnőtt belépő 300 dinárba, a gyerekjegy 200 dinárba kerül, 17 óra után 150 dinárért kedvezményes belépő is váltható. (A fürdő mindennap 11 és 19 óra között tart nyitva).

Ez a mostani árfolyamon átszámítva 780 forintos, 520 forintos, illetve 390 forintos belépőket jelent. Ugyanakkor a forintban meghatározott árakat csak tájékoztatásképpen kezeljék, a fürdő pénztárában ugyanis nem lehet forinttal fizetni. Nem kiszúrásból, hanem azért, mert ilyen a szerbiai szabályozás.

Pacsér Gyógyfürdő fedett fürdőMár további fejlesztésekben is gondolkodnak Pacséron, ugyanis szeretnék szaunával bővíteni a fedett épületet… A termálfürdő nyitásáról a Pannon RTV is beszámolt, itt nézheti meg a videójukat:


Fotók: a fürdő Facebook oldala