Több zalai turisztikai beruházási terv is uniós pályázati forrásban részesült. Karácsony előtt derült ki, hogy fejlesztési támogatáshoz jutott az alsópáhoki Kolping Hotelen belül a fürdőrészleg és az úgynevezett Gizella ház. A Zalakarostól 10 kilométerre fekvő Zalaszabaron egy öko-aktív turisztikai centrum létesülhet. Zalakarosnak pedig 600 millió forintnyi támogatást sikerült elnyernie. Ebből egy termál tavat, illetve ökopartot alakítanak ki, valamint a termálfürdő családi wellness-szolgáltatásait fejlesztik.

A mesterséges termáltóhoz egy külön sétányt fognak építeni, ami a város főteréről indul. A platánfákkal szegélyezett sétány mellett rekreációs- és kondícionálópark is létesülne. A vendégek a park bejáratánál lévő látogatóközpontban kapott tájékoztató alapján különféle útvonalakat választhatnak a sétányon belül. A fejlesztéssel a cél az, hogy erősítse Zalakaros központjának idegenforgalmi szerepét.

A zalakarosi fürdőben egy gyermek élményvilág valósulhat meg. Ez kapcsolódik majd az idén átadott  Vízipók-Csodapók gyermekvilághoz, ami a lenti képen látható. Az új részleg pedig a meglévő – nem túl magas kihasználtságú – úszómedence átépítésével fog létrejönni és játszóházat, családi szaunát, valamint többféle gyermekmedencét foglal majd magában.