Összesen 2,1 milliárd forintos pályázatot nyert Nyíregyháza, amit Sóstógyógyfürő és környékének fejlesztésére használhatnak fel. A turisztikai projekt legfontosabb eleme, hogy a Sóstón elérhető pihenő és rekreációs szolgáltatásokat komplex egységként tudják a jövőben kezelni.

A fejlesztés részeként bővülni fognak a városrész sportolási lehetőségei és növekszik a rendezvényekre alkalmas területek köre. Lesz például fedett uszoda is. Sóstó központját parkosítják, sétányokat alakítanak ki. Fejlesztések várhatók a Múzeumfalunál is, amit jobban integrálnának a többi sóstói attrakció közé. A gyógyfürdőhöz kapcsolódó gyógyászati szolgáltatások területén is komoly beruházások lesznek, amivel elérhetővé válik, hogy Sóstó legyen Szabolcs-Szatmár-Bereg megye gyógyászati központja. A fejlesztési forrásból jut pénz az állatkert modernizálására is.

Az elnyert támogatásnak nem része a sóstói szálláshely-kapacitás bővítése. A város vezetése azonban abban reménykedik, hogy a jelentős beruházást látva hamarosan magánbefektetők is kedvet kaphatnak ahhoz, hogy új szállodát építsenek a településrészen, így rendeződhet ez a kérdés is. Mindenesetre az biztos, hogy a kétmilliárdos befektetés hatására nyíregyháza sóstói városrésze a jelenleginél vonzóbb turisztikai célpont lehet az ország más tájairól és a külföldről érkező vendégek számára.

Mindehhez kapcsolódik az is, hogy miután több sóstói fürdő is gyógyintézményi minősítést kapott a közelmúltban, a nyíregyházi önkormányzat hivatalosan is kezdeményezte Sóstógyógyfürdő gyógyhellyé nyilvánítását. Ezzel illusztris társaságba kerülne Nyíregyháza, hiszen az országban mindössze 12 gyógyhely-minősítéssel rendelkező település van (a listájukat itt olvashatja), ezek között található többek között Hajdúszoboszló, Hévíz és Zalakaros is.