A tervek szerint teljesen megújulna a termálfürdő környéke, és visszanyerné eredeti funkcióját a csónakázótó.

A hajdúböszörményi Bocskai Gyógyfürdőben tavaly november végén megújították és kibővítették a szaunarészleget. Az éppen tíz évvel ezelőtt megnyitott új fürdőépületben egyébként három különböző hőfokú gyógyvizes medence, gyógytorna medence, szaunamedence található, valamint kültéri gyógyvizes medence is kapcsolódik hozzá.

A következő időszakban pedig a fürdő környéke is jelentősen megújulhat. A Hajdú-Bihari Napló még a múlt héten írt arról, hogy a környező kihasználatlan területet – Böszörményi Városliget néven – turisztikai, rekreációs céllal hasznosítaná az önkormányzat, amennyiben sikerrel járnak az uniós pályázaton.

Bocskai Gyógyfürdő HajdúböszörményEnnek révén a területen található tavat és környékét rendbe tennék, parkosítanák. A tó körül sétányok, pihenőpadok, piknikező- és tűzrakó helyek létesülnének, kiépítenék a közvilágítást és lenne wifi is. Sőt, a tervek alapján kondipark, futópálya, játszótér is épülne a tó körül. A fejlesztés kapcsán kétféle koncepciótervet dolgozott ki a város, az egyik szerint még vendéglő, csónakház, csónakkikötő, rendezvénytér is létesülhetne a tóparton, a játszótér és a kondipark pedig egy új szigeten kapna helyet.