• Támogatott gyógykezelések, termálvizes ülőmedence, gyerekmedence és szabadtéri medencék is elérhetők a már egész évben működő Palatinusban.

  • Ráadásul kedvezőbben a jegyárak, mint a nyári főszezonban.

Az idei téli fürdőszezon egyik újdonsága, hogy immár egész évben üzemel a budapesti Palatinus Fürdő. A téli működést egyrészt az teszi lehetővé, hogy a fürdő termálkútja igen meleg, 68 Celsius-fokos vizet ad. Másrészt tavaly egy fedett részleget is átadtak.

Az új fedett fürdőben egy 36 Celsius-fokos vízzel töltött ülőmedence és egy gyermekmedence várja a vendégeket. Az újdonságok közé tartozik a szaunarészleg, ahol finn szauna, geotermikus szauna és gőzkamra közül válogathatnak a vendégek. Előbbiekhez kapcsolódik egy 42 Celsius-fokos és egy 16-18 Celsius-fokos vizű merülőmedence is.

Jó hír azoknak, akik télen is előnyben részesítik a szabadtéri fürdőzést, hogy ilyenkor is üzemel az egyik kinti termálmedence, valamint a 40 méteres úszómedence.

A társadalombiztosítás által támogatott gyógykezelések közül a Palatinusban a gyógyvizes medencefürdő, a víz alatti vízsugármasszázs, a szénsavas kádfürdő, valamint az orvosi gyógymasszázs érhető el. A kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos termálvíz az idült és félheveny ízületi gyulladások, porckorongsérv, gerincdeformáció, a csontrendszer mészhiányos állapotai, továbbá a sérülések utókezelése során lehet hatásos.

A Palatinus mellett szól az is, hogy ilyentájt olcsóbbak a jegyárak, mint a nyári főszezonban, amikor teljes kapacitással működik a fürdő. Jelenleg hétköznap 2400 forint, hétvégén 2800 forint a belépő. A nyugdíjasok, a gyerekek és a diákok olcsóbb jegyet is válthatnak: hétköznap 2000, hétvégén 2300 forintért.

Az MTI tegnapi felvételei a fürdőről:

Palatinus fedett termálvizes medencePalatinus fürdő úszómedence télenFotók: MTI / Bruzák Noémi

Ide kattintva megnézheti, hogy milyen volt a Palatinus 1971-ben.