• Hasonló jegyárak érvényesek Budapest két legolcsóbb gyógyfürdőjében.

  • Mindkét helyen váltható nyugdíjas és 2 órás belépő is.

  • Különbséget jelent, hogy csak az egyik helyen kérnek védettségi igazolványt.

Pár éve még olyan összeállítást is tudtunk készíteni, amiben országosan az ezer forint alatti felnőtt belépőt kínáló gyógyfürdőket vettük sorra. Manapság azért már az 1000 és 2000 forint közötti sávban vidéken is egyre kisebb a választék. Budapesten pedig mindig is kicsit drágábbak voltak a gyógyfürdőbelépők, mint az ország más tájain.

Megnéztük, hogy jelenleg mi a lehetőség azok számára, akik a fővárosban keresnek gyógyfürdőt és a lehető legolcsóbban szeretnék megúszni a belépést. Ebben az esetben a ferencvárosi Dandár Gyógyfürdő, illetve a nagy múltú Dagály Gyógyfürdő lehet a megfelelő választás. Mit jelent ez a konkrét árak terén?

A két gyógyfürdő közül a Dandár egy kicsivel olcsóbb. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által működtetett fürdőben hétköznapokon 2200 forintba kerül egy napijegy, hétvégén ugyanez 2300 forint. Nyugdíjasoknak, diákoknak hétköznap 1700, hétvégén 2000 forint a belépő. Ugyanakkor ez csak a beltéri medencék használatát biztosítja. Amennyiben valaki a kis szaunavilágot és a belső udvari szabadtéri medencét is használná, annak 600 forinttal kell megfejelnie a fenti árakat.

Érdemes azzal is számolni, hogy a Dandár esetében nyáron áremelés várható. Az önkormányzati tulajdonban lévő fürdőkre vonatkozó áremelési moratórium miatt az év elején nem emeltek árat, azonban amint ezt feloldják, akkor várhatóan módosulni fog az árlista. Ugyanakkor faragni is lehet a belépők árából, online jegyvásárlás esetén ugyanis 10 százalékos kedvezményt biztosítanak.

A Dandárnál csak picit drágább – de azért jóval nagyobb – a Dagály Gyógyfürdő. A létesítményt 2018 nyarán nyitották újra, az üzemeltetését pedig 2020-ban vette át a Budapest Gyógyfürdői Zrt.-től a Nemzeti Sportközpontok. A Dagályban jelenleg hétköznap 2500 forintba, hétvégén 2900 forintba kerül a napi belépő. Gyerekeknek, diákoknak és nyugdíjasoknak hétköznap 2000, hétvégén 2500 forint a jegyár. A wellness részleg felára pedig 1000 forint. NSK Egészségközpont néven a Dagályhoz egy gyógyászati részleg is kapcsolódik.

Dandár Dagály gyógyfürdő

A fürgébbek számára mindkét gyógyfürdő kínál 2 órás belépőt. Ennek az ára a Dandár esetében 1800, a Dagályban 1900 forint.

Különbséget jelent a két fürdő között, hogy a Dandárba történő belépéskor – a Budapest Gyógyfürdői Zrt. többi egységéhez hasonlóan – kérik a védettségi/oltási igazolványt (kivételt a 16 év alattiak és az orvosi beutalóval érkezők jelentenek). A Dagálynál azonban nincs ilyen kötelezettség. Viszont közös pont, hogy a zárt terekben maszkot kell viselni, ez alól nyilván a medencék, szaunák kivételt jelentenek.

Amennyiben a fürdős programok érdeklik, kattintson ide.