• Az idei szezonban 1250 forint a felnőtt napijegy a Fehérgyarmati Városi Strandfürdőben.

  • Az ország keleti csücskében található fürdő minősített gyógyvízzel rendelkezik.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, annak is a keleti részén – Nyíregyházától keletre 70 kilométerre – található Fehérgyarmat. A városban működik Kelet-Magyarország legolcsóbb belépőt kínáló gyógyvizes fürdője.

A városi strand az 1960-as évek óta üzemel szezonális jelleggel, magyarán a nyári strandszezon idején. Idén május 27-én nyitottak. A hét minden napján 9 és 19 óra között tartanak nyitva, de 7 és 9 óra között reggeli úszásra is lehetőséget biztosítanak.

A fehérgyarmati strandon egy úszómedencéből és egy ikermedencéből áll a választék. Ami viszont a kis fürdő különlegessége, hogy a termálvizük 2000-ben megkapta a gyógyvíz címet és ezt a minősítést később meg is erősítették. A gyógyvizüket főként mozgásszervi megbetegedések, krónikus nőgyógyászati, reumatológiai, ortopédiai panaszok kezelésére javasolják.

A belépők ára igazodik a medencekínálathoz, azaz egész értékarányos. Egy felnőtt napijegy 1250 forintba, gyerekeknek, nyugdíjasoknak 1000 forintba kerül, de 15:30 után délutáni belépő is váltható 900 forintért. Családi belépőt is kínálnak, ennek az ára családtagonként 900 forint.

Fehérgyarmat termálstrand

a fehérgyarmati strand úszómedencéje
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye gyógyfürdőiről és gyógyvizeiről itt olvashat.