• Nem tudja még, hogy hová menjen nyaralni az idén?
  • Momentán pont van egy tuti tippünk, ami minden szempontból ideális választás lehet.

Ilyentájt már sokan latolgatják, hogy hova lenne érdemes nyaralni menni. Tengerpart, városlátogatás, Tisza, Duna, Balaton? Szerintünk inkább olyan településre érdemes ellátogatni, ahol van termálfürdő. Összegyűjtöttünk hat érvet, amelyek feltétlenül a termálfürdős nyaralás mellett szólnak.

 

1. Nincs para az időjárás miatt

Nyilván egy hajdúszoboszlói nyaralás során sem nagy öröm, ha napokig vihar, eső és hűvös idő fogad minket, de mégis összehasonlíthatatlanul jobb helyzetben vagyunk, mint a tópartokon nyaralók. A termálfürdők többségében van fedett részleg, és/vagy fedett kültéri medencék, a víz pedig rossz időben is ugyanolyan meleg.

eső gif2. Variálhatjuk a vízi szórakozási lehetőségeket

A nagyobb termálfürdőkben ma már kedvünkre válogathatunk a medencék közül. Üldögélhetünk a gőzölgő gyógyvízben, vagy úszhatunk az úszómedencében, csúszdázhatunk. Éppen, amilyen hangulatunk van.

Zalakaros fedett élményfürdő3. Üdülve gyógyulhatunk

Nagyon sok termálvíz egyben gyógyvíz is, amelyek orvosilag igazoltan számos betegséget gyógyítanak. Főleg az ízületi betegségben szenvedőknek jelenthet nagy áldást egy fürdőkúra, de a gyógyhatások skálája meglehetősen széles és fürdőnként is különbözik.

Komáromi Gyógyfürdő4. Van turisztikai infrastruktúra

Persze, akadnak olyan kisebb termálfürdős települések, ahol alig akad szállás és vendéglátóhely, viszont a jelentősebb termálfürdős üdülőhelyeken ezzel nem lesz gondunk. A legtöbb termálfürdővel rendelkező községben és városban ugyanis már nagy múltja van az idegenforgalomnak, ezért rengeteg szálláshely, étterem, s egyéb szórakozási lehetőség áll a rendelkezésünkre.

Hévíz termál üdülőhely5. Nagy a verseny

Ezek a települések óriási versenyben vannak egymással, pláne a hozzájuk közel eső fürdőkkel. Az elmúlt tíz évben rengeteg fürdőfejlesztés valósul meg, talán túl sok is, ezért manapság már nem elegendő pusztán az, ha valahol van egy fürdő, mellette valami pluszt is kell nyújtani. Van olyan fürdőhely, ahol kissé elaludtak a fejlesztések terén, mások pedig a semmiből nagyot ugrottak előre (például a lenti képen is látható Demjén). A lényeg az, hogy a versenynek a turisták lehetnek a haszonélvezői.

Demjén Barlangfürdő6. Nem kell egy évet várni, bármikor visszatérhetünk az év során

A termálfürdők döntő többsége nem csak szezonálisan, hanem egész évben működik. Amennyiben megtetszett a hely, akkor az év többi részében is visszatérhetünk, akár egy hosszú hétvégére, hiszen az időjárás itt kevésbé számít: lásd az 1-es pontot.

téli termálTudja, hogy melyik az a 3 betegség, amire nagyon jó a gyógyfürdő, Kattintson és megtudja.