A júliusra és augusztusra vonatkozó előfoglalási adatairól közölt statisztikát a Szállás.hu. Ebből kiderült, hogy az összes úti cél közül náluk Siófok az éllovas, a második helyezett – a termálfürdős települések közül az első – pedig Hajdúszoboszló. A termálfürdővel is rendelkező települések körében jól áll a szállásfoglaló oldal adatai szerint Eger, Szeged és Gyula is. Az összesítés szerint nyárra az átlagos foglalási érték 44 300 forintot tett ki, ami egyébként három százalékkal kevesebb az előző év hasonló időszakánál.

A szállásra fordított költésen belül azonban nőtt a SZÉP Kártyás fizetés népszerűsége. Az idei második negyedévben 519 millió forint értékben fizettek a cafeteria kártyával a belföldi szálláshelyekért. Ez 20 százalékkal magasabb a 2012 hasonló időszakában mért költésnek. A Pihenőkártyával fizetők többet költöttek az átlagnál, náluk a foglalási érték elérte az 56 ezer forintot.

Ingyen wifi és éjszakai fürdőzés

Szintén Hajdúszoboszlót érintő hír, hogy július elejétől a Hungarospa teljes területén biztosított az ingyenes vezeték nélküli internetelérés. A mobileszközökkel a „Free wifi Hungarospa” hálózatra kell ehhez csatlakozni. A hajdúszoboszlói komplexumban ezen a nyáron, július 4-től augusztus 23-ig minden nap van éjszakai fürdőzés. A program este 9 órakor kezdődik és egészen éjfélig tart a Hungarospa tradicionális strandrészén.