• Hajdúszoboszló lett az Év turisztikai települése, immár negyedszer.

  • A Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn található Aquarius Élmény- és Parkfürdő pedig az Év turisztikai attrakciója.

Az elismerések végső sorrendje több mint 190 ezer szavazat, 900 ezer vendégértékelés és a szakmai zsűri véleménye alapján állt össze – közölték a szervezők az MTI-vel. A vendégértékelésből a hotelek népszerűségének és minőségének erőteljesen javuló tendenciája látszik. Ez azért is örömteli, mert a szállásadók a turizmust sújtó jelentős munkaerőhiány ellenére tudtak a szolgáltatásaik minőségén javítani.

Az Év Turisztikai Attrakciója címet idén a sóstófürdői Aquarius Élmény- és Parkfürdő vihette haza, amely a Széchenyi Terv turizmusfejlesztési programja keretében épült fel 1,7 hektáron.

Az Év Turisztikai Települése díjat a vendégszavazatok alapján idén, az Év Szállása verseny történetében immár negyedszer, Hajdúszoboszló kapta. Hajdúszoboszló kiváló példája annak, hogy az évről évre megvalósuló jelentős turisztikai fejlesztésekkel hogyan lehet folyamatosan fenntartani, és fokozni az érdeklődést a vendégek körében.

Ráadásul hamarosan további fejlesztések is várhatók Hajdúszoboszlón. Nagyszabású beruházással egy új élményövezetet alakítanak ki a Hungarospa fürdőkomplexum strandi részén. Emellett az Aqua-Palace fedett élményfürdő további bővítése is szükségessé vált a megnövekedett vendégforgalom miatt.

Hungarospa Hajdúszoboszló strandfürdőA turisztikai települések versenyében egyébként Hajdúszoboszlót Eger követte, a harmadik pedig Siófok lett.