• A 150 éves Budapesten 2023. november 17-én 150 forintért lehet majd bejutni minden fürdőbe.

  • Összesen 12 ezren élhetnek a lehetőséggel.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által üzemeltetett fővárosi fürdőkbe 150 forintért lehet jegyet váltani Budapest 150. születésnapján, azaz 2023. november 17-én, pénteken – írja az énbudapestem.hu. A jegyeket online lehet megvásárolni november 4-től, ennek feltétele, hogy a vásárló budapesti lakcímkártyával (akár ideiglenessel) rendelkezzen, mert a jegyek névre szólnak majd.

A történelmi fürdőkbe egy személy 2 darab jegyet vehet (a másik embernek is budapesti lakcímkártyával kell majd rendelkeznie), a többi fürdőbe személyenként 4 darab belépőt engedélyez majd a rendszer, de itt is minden jegy lakcímkártyához kötött és névre szóló lesz.

A fürdők nyitva tartása november 17-én, pénteken az akciótól függetlenül változatlan lesz, de fontos tudni, hogy a jegyek csak a fürdők maximális kapacitásáig biztosítják majd a látogatást. Ez az összes budapesti fürdővel, délelőtti és délutáni szekciókkal számolva összesen 12 ezer jegy, ezen felül nem is fognak jegyeket értékesíteni (ez a szám például a Széchenyi fürdőnél 1840 fő/nap).

Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója nagy forgalomra számít a foglalás idején a szervereken, november 17-én pedig a fürdőkben. Faix Csaba, az ÉnBudapestem applikációt fejlesztő Budapest Brand vezérigazgatója ugyanakkor egy ehhez kapcsolódó plusz akcióról is beszámolt. Az ÉnBudapestem kedvezménykártyával rendelkezők (tehát akik letöltötték az applikációt) már november 3-án élhetnek az online jegyvásárlás lehetőségével, igaz, ehhez az applikáción október 31-ig regisztrálni kell.

Széchenyi Gyógyfürdő

Itt további fürdős akciókról, kedvezményekről is olvashat.