• Jogi problémák miatt kellett lefújni áprilisban a fürdő és szálloda értékesítését.

  • Legutóbb 7,9 milliárd forintért hirdették meg a 12 milliárd forintból felépített létesítményt.

  • Mindez a szálloda és a termálfürdő működését nem érinti.

  • A cikk végén talál egy sárkányrepülőről készített videót Egerszalókról.

Egerszalóki fürdő gifAz egerszalóki Saliris Resort termálfürdőt és szállodát üzemeltető Szalók Holding Zrt. felszámolása immár több mint két éve tart. A közvetve a Magyar Fejlesztési Bank tulajdonában lévő Saliris Resortot többször is próbálták értékesíteni, de az eddigi pályázatok nem jártak sikerrel.

Az Elektronikus Értékesítési Rendszerben fellelhető adatok szerint legutóbb tavasszal próbáltak túladni a Szalók Holdingon, méghozzá 7,9 milliárd forintos áron (a Saliris Resortot annak idején 12 milliárd forintból építették), azonban a pályázatot április végén visszavonták. A Heves Megyei Hírlap rákérdezett Nagy László felszámolóbiztosnál arra, hogy mi volt ennek az oka. Ebből kiderült, hogy részben technikai, részben jogi okai voltak a pályázat lefújásának. Már a pályázat kiírása után felszámoló-váltás történt, ami miatt automatikusan vissza kellett vonni a tendert. Ráadásul a szálloda és a fürdő összvagyona körül is vannak lezáratlan jogi kérdések és a felszámoló szeretné ezeket rendezni.

Mindenesetre, ha nem zárták volna le idő előtt a pályázatot, akkor sem akadt volna vevője a Saliris Resortnak, ugyanis a hírek szerint nem volt érdeklődő a létesítményre.

A Szalók Holding Zrt.-nek egyébként kisebbségi részesedése van az Egerszalóki Gyógyforrás Kft.-ben is, ami a fürdő vízellátását biztosítja. Az egerszalóki önkormányzat 90 százalékos tulajdonában lévő cég 2014-ben jó évet zárt: 90 millió forintos árbevétel mellett 32 millió forintos nyereséget értek el.

Repülővel a fürdő felett

A múlt hónapban töltöttek fel a YouTube-ra egy motoros sárkányrepülőgépről készített videót, amelyen látható az egerszalóki fürdő. 1:50-nél repül el először a gép a létesítmény felett, majd több kört is tesz a fürdő-szálloda komplexum körül. Érdemes megnézni az egész videót.