• A nagyerdei strandfürdőben kicsit csökkent a forgalom, de Kerekestelepen és a Hungarospában eddig a tavalyinál is több vendéget fogadtak.

  • A hétvégén biztosan sokan látogatnak el a debreceni és hajdúszoboszlói fürdőkbe.

A hajdú-bihari megyeszékhely és Hajdúszoboszló strandjairól közölt tudósítást a Debrecen Televízió. A nagyerdei strandfürdőt eddig 32 ezren keresték fel és a strandszezon végéig összesen 60 ezer látogatóval számolnak. Az idei nyár szeszélyes időjárása azonban meglátszik a fürdő forgalmán, hiszen a tavalyi év hasonló időszakához viszonyítva 30 százalékkal marad el a forgalmuk.

A strandfürdő legnépszerűbb szolgáltatásai közé tartoznak a sportolási lehetőségek, a versenymedence, a röplabda pálya, az idősebbek kedvence a gyógymedence, a gyerekek pedig a KING élménypark játékait szeretik.

A Kerekestelepi Strandfürdő egyszerre 1300 vendéget tud fogadni és az elmúlt hetekben már előfordult olyan, hogy ki kellett tenni a „megtelt” táblát. A fürdő vendégforgalma tavalyhoz képest 5-10 százalékkal nőtt. A létesítmény üzemeltetője szerint az új, hideg vizes úszómedence vonz sok új vendéget a strandfürdőbe.

Hajdúszoboszlói strandfürdőHajdú-Bihar megye fürdőfellegvára a hajdúszoboszlói Hungarospa, ahol eddig sikerült túlszárnyalni a tavalyi forgalmat. A Debrecen Televíziónak Szilágyi Zsuzsa, a Hungarospa Zrt. PR menedzsere elmondta, hogy a strandfürdőnek és az aquaparknak hétköznap 10-12 ezer vendége van, hétvégén viszont ez a szám eléri még a 15-16 ezer főt is. Miután az előttünk álló hétvégére meleg időt jósolnak a meteorológusok, ezért a hajdú-bihari strandfürdőkben július utolsó napjaiban is jelentős forgalomra számítanak.

Itt megnézheti a Debrecen Televízió tudósítását:

DehirVáltozó a strandjaink forgalma