• A Falutévé egyik 1991-es adásában látható a cserkeszőlői fürdő fedett részlege.

  • A műsor apropóját egy gyógymotel építése jelentette.

A Nemzeti Audiovizuális Archívumban bukkantunk egy olyan, 1991-ben készült műsorrészletre, amiben a cserkeszőlői fürdő is feltűnik. Azon kívül, hogy 1991. április 6-án került adásba, nem sok egyebet lehet tudni a felvételről. Mindenesetre a riporter személyéből – Práger György – ítélve szinte biztos, hogy a Magyar Televízió Falutévé című műsorában adták le ezt az anyagot.

A lejjebb görgetve megtekinthető videón egy Kanadából hazatért férfi beszél – meglehetősen nehezen érthetően – a cserkeszőlői terveiről. Elmondja, hogy már sokfelé járt az országban, de Cserkeszőlőn látja a legjobb lehetőséget egy új gyógymotel megvalósítására.

A férfi hosszan magyaráz arról, hogy Kanadában drágább a munkaerő és az építőanyag, az ingatlanok ára mégis ugyanannyi, mint Magyarországon. Ezt ő nem teljesen érti, de azért belevágna az építkezésbe. Kiderül az is, hogy nem a saját pénzét kockáztatná, hanem kisbefektetőkét.

Cserkeszőlő termálfürdő 1991Sajnos a termálfürdő csak néhány pillanatra tűnik fel, pedig érdekes lett volna egy hosszabb részletet látni arról, hogy milyen volt akkoriban. Mondjuk ez alapján is elmondható, hogy azóta előnyére változott a cserkeszőlői termálfürdő.

Cserkeszőlő termálfürdő 1991