• Karácsony előtt elvégzik a szükséges karbantartási munkálatokat a termálfürdőben, amelynek mindegyik részlege zárva tart.

  • Viszont az ünnepek alatt minden nap nyitva lesz a fürdő.

A karácsony előtti héten hétfőtől péntekig, azaz december 14. és 18. között zárva lesz a Bükfürdői Gyógy- és Élménycentrum. Ez nemcsak a gyógyfürdőt és élményfürdő részleget, hanem a szaunavilágot és a wellness centrumot, tehát az egész komplexumot érinti. Az üzemszünetet a fürdő szokásos éves karbantartása indokolja. A fürdő december 19-én, szombaton nyitja meg újra a kapuit.

A hónap további részében viszont folyamatosan nyitva lesz a létesítmény, ebbe beleértve az ünnepi időszakot is. A megszokott nyitvatartási időkhöz képest csak annyi változásra kell számítani, hogy december 24-én már 13 órakor, december 31-én pedig 17 órakor zár a fürdő.

Bükfürdő termálTöbben látogattak Bükfürdőre

Bükfürdőn az év első kilenc hónapjában nőtt a vendégéjszakák száma – olvasható a Büki Újság novemberi számában. Spilenberg Andrea, a Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület elnöke a helyi képviselő-testület ülésén elmondta, hogy szeptember végéig 461 559 vendégéjszakát regisztráltak az üdülőhelyen, ami 4 százalékos emelkedést jelent a korábbi év hasonló időszakához képest. Jó hír, hogy Bükfürdőn nőtt a német turisták száma, de legjobban – egy év alatt 10 százalékkal – a cseh vendégéjszakák száma emelkedett. Ráadásul Bükfürdőn sokáig maradnak a vendégek, az átlagos vendégéjszaka szám 4,1-4,2 nap, ami országos szinten is kiemelkedőnek számít.