• Két fővárosi gyógyfürdőbe hétköznapokon 2100 forintért válthatnak belépőjegyet a nyugdíjasok.

  • Mindkét fürdőben minősített gyógyvízzel töltött medencékkel várják a vendégeket.

A legtöbb gyógyfürdőben kisebb-nagyobb kedvezményt is kínálnak a nyugdíjas vendégkörnek. Ez a legtöbb fővárosi fürdőre is igaz, s megnéztük, hogy jelenleg a gyógyfürdőzési lehetőséget kereső nyugdíjasok melyik budapesti fürdőbe válthatnak a legkedvezőbb áron napi belépőjegyet.

Bár a fővárosban működő fürdők némileg drágábbak az országos átlagnál, de azért még itt is rá lehet bukkanni egész megfizethető ajánlatokra, pláne hétköznapokon.

Jelenleg a Dandár és a Palatinus fürdőkbe válthatnak legolcsóbban napi belépőt a nyugdíjasok. Hétköznap mindkét gyógyfürdő olcsóbb jegyárakat kínál a szenior korosztálynak, ez a Dandár és a Palatinus esetében is 2100 forintos jegyárat jelent. Nem vészes amúgy a hétvégi felár sem, a Dandárba 2400 forint, a Palatinusba 2300 forint a belépő. Talán nem is annyira a jegyár miatt érdemes a hétköznapokat választani, hanem azért, mert olyankor kevesebben vannak ezekben a fürdőkben.

Ezért az árért túl széles medenceválasztékot azért ne várjunk. A ferencvárosi Dandárban a beltéri 35 és 38 Celsius-fokos gyógyvizes medencék és a hideg vizes merülőmedence közül választhatunk. Amennyiben a belső udvari, élményelemekkel felszerelt, 36 és 38 Celsius-fokos vízzel töltött ikermedencét és a mini szaunavilágot is használnánk, akkor plusz 700 forintot kell a pénztárban hagynunk. A fürdő minden egyes nap 9 és 19 óra között látogatható.

Dandár termálfürdő

A Margitszigeten található Palatinus esetében sem véletlen ez a kedvező árszint. Beltéri gyógymedence, szabadtéri termálmedence, úszómedence, meleg és hideg vizes merülőmedence jelenti a téli kínálatot. Jelenleg a benti gyermekmedence nem üzemel. Az aromaszaunát és a gőzkabint pedig vetésforgóban működtetik. Hétfőn, szerdán és szombaton az aromaszauna, kedden, csütörtökön, pénteken és vasárnap a gőzkabin használható.

Palatinus gyógyfürdő gyógymedencéje

Sokaknak fájó pont, hogy a Lumina Park miatt a Palatinus csak 9 és 16 óra között üzemel. Számukra jó hír, hogy a héten már zárni fog a Lumina Park és március 6-tól a Palatinus visszaáll a 9 és 19 óra közötti nyitvatartásra.

Az éjszakai fürdőzési lehetőségekről itt olvashat.