• Hegykőtől kezdve Egeren és Sárváron át Gyuláig bezárólag több fürdő is bejelentette az újbóli megnyitásának a dátumát.

  • Némelyik fürdő már ezen a héten nyitna, de júniusra tervezett nyitásra is akad példa.

Ezen a linken gyűjtögetjük azokat a fürdőket, amelyek már bejelentették a nyitási dátumukat. A fürdők nyitására a négymilliós oltásszám elérésének másnapján kerülhet leghamarabb sor. Ez érintheti a legfürgébb, az újraindulást már péntekre beharangozó fürdőket. Amennyiben esetleg csütörtökön még nem érjük el a négymillió oltást, akkor legalább egy napot csúsznak a péntekre meghirdetett fürdőnyitások is. Most úgy tűnik, hogy a május elsejei nyitások nincsenek veszélyben.

Az elmúlt másfél napban újabb termálfürdők harangozták be a nyitási dátumukat. Amennyiben a feltételek adottak lesznek, akkor már pénteken újranyit a debreceni Aquaticum fürdő. Ebbe beleértve a termálfürdőt, a mediterrán élményfürdőt, a szaunavilágot és a szaunacentrumot. Jövő heti, egészen pontosan május 4-i újranyitást tervez a gyomaendrődi Liget Gyógyfürdő. A nyitás a gyógyászati kezelésekre, a vízforgatós medencékre és a fürdő szálláshelyeire vonatkozik.

Május 5-én két kültéri gyógyvizes medencét megnyitnak a Hegykői Termálfürdőben. A többi medence beüzemelése május 14-ig folyamatosan megtörténik. A gyógykezelésre beutalt vendégek május 5-től már a gyógyvizes medencefürdőt is igénybe vehetik. Többlépcsős nyitás lesz a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben. A gyógymedencék, élménymedencék, szaunavilág május 13-tól lesz elérhető. Viszont már május 3-tól elindulnak a gyógyászati kezelések, május 10-től a fitneszterem. A családi wellness részleg nyitása május 20-án várható. A strandi rész az időjárás függvényében nyit, előreláthatóan valamikor június elején.

Május 14-én nyit az Egri Termálfürdő. Ekkortól kezdődően a termálvizes medencék, a felnőtt élménymedence, valamint a kétmedencés fürdőház lesz elérhető. A Lenti Termálfürdő is bejelentette a nyitás várható időpontját: ez május 21. A “régi” fedett fürdő a felújítás miatt nem lesz elérhető, de minden egyéb szolgáltatásuk a vendégek rendelkezésére áll.

A Gyulai Várfürdő május 22-én fogja megnyitni a kapuit. A kültéri vízforgatós medencék picit később, június 12-től lesznek elérhetők. A kisújszállási Kumánia Gyógyfürdő nyitására még egy kicsit várni kell: június közepén tervezik az újbóli nyitást.