Budapest egyik legnagyobb fürdőkomplexuma jöhet létre, amennyiben megvalósul a Rudas Fürdő bővítése. Ennek az elvi lehetősége mostantól él, ugyanis megállapodás született a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. és a fürdőt üzemeltető Budapest Gyógyfürdői Zrt. között. A megállapodás értelmében a Rudas melletti, a vagyonkezelő tulajdonában lévő – jelenleg másra nem használt és leromlott állagú – déli épületrészt hasznosításra átveszi a fürdőt üzemeltető társaság.

A tervek szerint ezen a területen egy új fürdőrész épülne, amit összekapcsolnak majd a Rudas Fürdővel. A fejlesztés költségvetése mintegy egymilliárd forint lenne. Az új részlegben termálvizes medencék, gyerekpancsolók, jacuzzik, szauna világ, napozó terasz létesülhetne. A Budapest Gyógyfürdői Zrt.-nek a fejlesztéshez önerőként már rendelkezésre áll a költségek fele, jelenleg azon dolgoznak, hogy valamilyen forrásból előteremtsék a hiányzó összeget.

A Rudas főépületén tavaly év végén fejeződött be egy 500 millió forint költésvetésű rekonstrukció. Felújították a fürdő homlokzatát, előcsarnokát, korszerűsítették a fűtési- és szellőzőrendszert. Jelenleg a Rudas a legmagasabb – 70 százalék feletti – kihasználtsággal működő gyógyfürdő a fővárosban.