• Debrecenben a nagyerdei és a kerekestelepi fürdő, valamint Hajdúszoboszló és Berekfürdő termálfürdői is jelentős fejlesztési forráshoz juthatnak.

  • A teljes régió turisztikai fejlesztésére összességében 36 milliárd forintot költenének.

A Magyar Közlönyben megjelent egy kormányhatározat, ami kiemelt turisztikai fejlesztési régióként nevesíti Debrecen, Hajdúszoboszló, Hortobágy és a Tisza-tó térségét – olvasható a Turizmus Online cikkében. Ennek kapcsán pedig a következő években összesen 36 milliárd forint értékben fognak a turizmust érintő beruházások megvalósulni a régió településein.

A mi szempontunkból ez azért érdekes, mert ezen belül néhány termálfürdőhöz kapcsolódó fejlesztést is nevesítenek Berekfürdőn, Debrecenben és Hajdúszoboszlón.

Debrecenben folytatódik a Nagyerdő komplex turisztikai fejlesztése. Ezen belül – többek között – 1,5 milliárd forintból bővítik az Aquaticum Mediterrán Élményfürdő szolgáltatásait. Újdonság, hogy megemlítik egy interaktív vizes gyerekközpont építését is, amire mintegy 400 millió forintot szánnak.

Aquaticum gyerekbarát részlegSőt, nem csak a nagyerdei fürdőnek jut a pénzből, ugyanis a Kerekestelepi Termálfürdő kapcsán is említést tesznek egy 640 millió forintos bővítésről.

Hajdúszoboszló esetében a vonzó városkép, valamint egy sétány kialakítására 1,5 milliárd forintot fordítanának. Európai uniós forrásból mintegy egymilliárd forintból újulna meg az üdülőhely gyógyparkja. A fürdő kapcsán a strandi részen megvalósítandó új, egyedi élménykörnyezetet említik, amire 1,5 milliárd forintot fordítanának. Bár konkrétan nem nevesítik, de jó eséllyel az úgynevezett Tahiti Beach-ről lehet szó.

Hungarospa Tahiti BeachEmellett egy „négy évszakos, aktív élményközpontú attrakció fejlesztés” is szerepel a tervezetben, amire egymilliárd forintot költenének. Utóbbi szerintünk az Aqua-Palace élményfürdő további bővítését takarhatja.

Berekfürdő neve is említésre kerül a régiót érintő turisztikai programban. Az üdülőhely komplex egészségturisztikai fejlesztésére 1,5 milliárd forintot fordítanának.