• De nem mindenáron.
  • Több vállalkozó is érdeklődött a termálfürdő iránt, a város is hajlana a bérbeadásra, viszont egyelőre nem találtak ehhez megfelelő partnert.
  • A fürdő a jövő héten nyitja meg kapuit.

A zalaszentgróti képviselő-testület egy korábbi ülésén merült fel a város termálfürdőjének a bérbeadása. A fürdő már több mint tíz évvel ezelőtt épült, s bár fedett résszel is rendelkezik, de csak a strandszezonban tart nyitva. A ülés jegyzőkönyve szerint többen is jelentkeztek az önkormányzatnál, hogy bérbe vennék a fürdőt és ezért évi 6 millió forintot fizetnének az önkormányzatnak.

 

Zalaszentgróti TermálfürdőAkkor erről nem született döntés, s mint a Zalai Hírlap cikkéből kiderült, egyelőre nem állapodtak meg egyetlen érdeklődővel sem. A polgármester szerint ugyanis a legkomolyabbnak tűnő érdeklődő sem tudott felmutatni bankgaranciát, a város pedig csak akkor adja bérbe a létesítményt, ha biztosan jó kezekbe kerül.

Nagyon úgy tűnik, hogy marad az önkormányzat kezelésében a termálfürdő. Pláne, hogy a fürdő nyitását május elsejére, azaz jövő hét péntekre hirdették meg.