• Új turisztikai kártyát vezetnek be Miskolcon.
  • A kártyával ingyen látogatható két helyi fürdő, de sok más kedvezményt is igénybe lehet vele venni.

Ingyenes belépést biztosít a Miskolctapolcán található Barlangfürdőbe és a Selyemréti Strandfürdőbe is a május elsején debütáló Miskolc Pass turisztikai kártya. Aki Miskolcon töltene el néhány napot, annak mindenképpen érdemes lesz kiváltania, hiszen az ingyenes fürdőbelépő mellett jó néhány más kedvezményt is magában foglal.

Ezek közé tartozik, hogy a Miskolc Pass érvényességi ideje alatt ingyenesen és korlátlanul használható a miskolci tömegközlekedés. A két említett fürdő mellett ingyen látogatható a Diósgyőri Vár, a Pannon-tenger Múzeum, valamint a lillafüredi barlangok. Ezeken felül pedig jó néhány egyéb helyi szolgáltatónál is 10-30 százalékos kedvezményre jogosít a kártya, valamint az egyik helyi taxitársaság 33 százalékos kedvezményt ad a Miskolc Pass használóinak.

Miskolctapolca Barlangfürdő légi fotóA kártya ára az érvényesség idejétől függ. A 24 órára érvényes Miskolc Pass például 6500 forint, a 48 órás 10 500 forint, de létezik 72 és 120 órás változat, amelyeknek az egy napra jutó költsége jóval kedvezőbb. A kártyáról bővebb információk találhatók a miskolci turisztikai szervezet honlapján.