Rossz minőségű faanyagot használtak a barcsi fürdő üvegfalának építésekor. Lehet, hogy teljes egészében ki kell cserélni a falat.

  • 2006 februárjában adták át az impozáns fürdőt, ami 2,2 milliárd forintba került.
  • A kivitelező cég már rég csődbe ment.
  • A barcsi önkormányzatnak kell a zsebébe nyúlni.

Az összedőlés határára került a Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs központ üvegfala. A Somogy Tv-nek a település polgármestere, Karvalics Ottó mutatta meg a helyszínen a faszerkezetű üvegfal rossz állapotát. Amennyiben elég lesz javítani a falat, az is közel tízmillió forintos költséggel járhat. Azonban, ha a szakemberek teljes cserét javasolnak, akkor a munkálatok ára elérheti a 40 millió forintot.

Barcsi Fürdő: az üvegfal belülről

Barcsi Fürdő: az üvegfal belülről

A hiba azért is meglepő, mert egy viszonylag új építésű fürdőről van szó. A barcsi komplexumot 2006 februárjában adták át, és mintegy 2,2 milliárd forintból épült. Karvalics Ottó szerint nem a tervezéssel, hanem a kivitelezéssel van a baj. Vélhetően ugyanis a fürdőt építő cég spórolt az anyagköltségen és az üvegfalhoz nem egy speciális, ilyen funkcióra alkalmas faanyagot használtak.

Barcsi Termálfürdő: az üvegfal kívülről

Barcsi Termálfürdő: az üvegfal kívülről

Az építő munkájával kapcsolatban nem ez az első felmerült probléma, de a barcsi önkormányzat nem tud velük mit kezdeni, ugyanis a cég néhány éve csődöt jelentett. Emiatt a somogyi város saját forrásból kénytelen elvégezni a javításokat. A polgármester ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a munkákat mindenképpen elvégzik, így a termálfürdő működése nincs veszélyben.