• A 2003-ban megnyitott mediterrán élményfürdőt is felújítanák.

  • Többek között megújulhatnak a belső terek, korszerűsítenék és bővítenék a csúszdákat.

Jelentős fürdőfejlesztések valósulnak meg Debrecenben. Már sokszor emlegettük itt a Termál Online-on az Aquaticum strandfürdő felújítását, bár igazából a felújítás enyhe kifejezés, hiszen gyakorlatilag egy teljesen új és különleges strandot építenek.

A strandfürdő alapkövét 2018 őszén rakták le és idén meg is nyitja a kapuit a 15 medencés létesítmény. Már az Aquaticum strandfürdő jegyárai is ismertek, valamint azt is lehet tudni, hogy a strand május eleje és szeptember közepe között fog üzemelni.

Az viszont friss hír, hogy nem ez lesz az egyetlen fürdőfejlesztés Debreceben, ugyanis felújításra kerül az Aquaticum mediterrán élményfürdő is. Ez olyannyira konkrét elképzelésnek számít, hogy a Közbeszerzési Értesítőben már meg is jelent az élményfürdő megújításának tervezői pályázati felhívása.

A Dehir információi szerint az 17 évvel ezelőtt megnyitott élményfürdőnél újragondolják a belsőépítészeti megoldásokat, korszerűsítik és bővítik a csúszdákat, a napozóteraszt pedig egész évben működő vizes családi kertté alakítanák. Ezen felül modernizálnák a közösségi tereket és bővítenék a vendéglátóhelyek kapacitását, valamint mindezzel párhuzamosan energetikai fejlesztéseket is megvalósítanának. A pályázati felhívásra március 3-ig várják a tervezők jelentkezését.

Aquaticum mediterrán élményfürdő Debrecen

Mindezzel a cél az, hogy az éves szinten 250 ezer látogatót vonzó fedett élményfürdő a leendő új strandfürdőhöz méltó, magas színvonalat képviseljen, s a két fürdőegység komplex egységet alkosson. A Dehir információi szerint az Aquaticum élményfürdő felújítására 2021-ben kerülhet sor.