• Jelen állás szerint augusztus 15-én fog leszállni az első idei németországi charterjárat a Hévíz-Balaton Airporton.

  • Hét német városból érkezhetnek idén turisták a közvetlen légi járatnak köszönhetően – amennyiben nem jön közbe semmi.

Az eredeti, még a koronavírus-járványt megelőző tervek szerint április 8-án érkezett volna az első menetrend szerinti charterjárat a Hévíz-Balaton Airportra. A német Mutsch Ungarn Reisen és a Salamon Reisen utazási irodák által szervezett eddigi járatokat azonban az ismert okokból le kellett mondani.

Pár hete még azt mondtuk volna, hogy idén nem is jönnek ezek a megszokott németországi üdülőjáratok a Hévíz melletti reptérre, most viszont már valahogy több esély látszik erre. A Hévíz-Balaton Airport által közölt menetrend szerint augusztus 15-én várják az első chartert, ami a Czech Airlines gépe és Düsseldorfból érkezne. Mindez egybevág a Mutsch Ungarn Reisen terveivel, náluk is augusztus 15-i dátummal szerepel az első közvetlen járat. Ez egyébként forgalmas napnak ígérkezik, hiszen a Czech Airlines gépe még aznap fordul egyet és Berlinből is hoz utasokat. S még ugyanezen a napon egy Lufthansa gép is befut Frankfurtból.

Amennyiben nem írja felül semmi a terveket, akkor hét német nagyvárosból érkezhetnek turisták a közvetlen repülőjáratokkal: Berlinből, Drezdából Düsseldorfból, Erfurtból, Frankfurtból, Hamburgból és Lipcséből. Abban sincs változás, hogy az utazási irodák négy légitársaság gépeivel teljesítenék az utakat: Air Alsie, Czech Airlines, Lufthansa és Sundair.

A légi járatok újraindulása nem kizárólag csak Hévíz számára fontos, hiszen a Dunántúl más üdülőhelyeire is érkezhetnek vendégek a repülőgépekkel. Így például eddig Sárvárra, Zalakarosra, vagy éppen a balatoni településekre is évről évre sokan ellátogattak a közvetlen charterjáratoknak köszönhetően.

Lufthansa Hévíz-Balaton AirportAz illusztrációként használt fotót Baladincz Bendegúz készítette.