• Újra állami tulajdon a Hévíz-Balaton Airport, miután a területén lévő ingatlanok is a Magyar Turisztikai Ügynökség vagyonkezelésébe kerültek.

  • A repülőtér lesz a Nyugat kapuja, amely a felújítás után európai színvonalú, korszerű légikikötőként működhet.

2021. április 1-jétől újra állami tulajdonban van a Hévíz-Balaton nemzetközi repülőtér, miután a novemberben megszerzett 90 százalékos részesedés után most a terminál és egyéb épületek is állami kézbe kerültek. Hamarosan elkezdődhetnek az európai színvonalú fejlesztések, amelyek soha nem látott minőségi szintugrást eredményezhetnek a Magyar Turisztikai Ügynökség közleménye szerint.

A sármelléki repülőtér lesz a Nyugat kapuja, magas színvonalú működése elengedhetetlen a térség nemzetközi versenyképességéhez. A közvetlen légiösszeköttetés révén még több külföldi vendég érkezhet, ráadásul a szezonalitás további csökkenése is várható.

A Hévíz-Balaton Repülőtér korábban már bizonyított, nagy számú menetrend szerinti járatot fogadott például Londonból, Frankfurtól, Düsseldorfból, Moszkvából, illetve charter járatokat Németországból és Oroszországból. Legkiemelkedőbb évében csaknem 120 ezer érkező és induló utast szolgált ki. A mostani fejlesztésekkel és a kapacitások bővítésével ez a szám tovább növelhető.

A fejlesztések első ütemében az utasforgalmi terminálépületek újulnak majd meg, amelyek így még több repülőgép egyidejű fogadására és indítására lesznek képesek. A rekonstrukció során kiemelt figyelmet fordítunk a repülésbiztonságra és az utasok európai színvonalú kiszolgálására, kiemelt cél a Balaton turizmusát segítő, menetrend szerinti járatok indítása is.

Sundair Hévíz-Balaton Airport

Illusztráció: Baladincz Bendegúz tavaly nyári felvétele