• A 90-es évek közepén a köztévé hírműsorában foglalkoztak a termálfürdővel.

  • Elég sokat változott azóta a fürdő.

Vannak olyan fürdők, amelyekről rengeteg régi videófelvétel áll rendelkezésre. A Somogy megyében található Igali Gyógyfürdő nem tartozik ezek közé, pedig a nagyobb múltú hazai termálfürdők közé sorolható, hiszen 1962 óta működik a létesítmény.

Már csak ezért is nagy érték az a felvétel, amit anno a Magyar Televízió híradója adott le és nemrég töltötték fel a Nemzeti Audiovizuális Archívumba. Az 1994-ben készült videó sajnos csak 1 perces és nem is túl jó minőségű, de még így is érdekes.

Maga a híradós tudósítás apropója mai szemmel viszont már nem túl izgalmas. A termálfürdőt akkoriban üzemeltető Kft. és egyes bérlők cicaharca miatt került be a hírműsorba Igal. A vágóképek miatt viszont érdemes megnézni a videót.

A bejárat nem túl sokat változott, viszont láthatunk néhány, azóta lebontott épületet. Akkoriban még a fedett fürdő nem létezett, az élményfürdős épületrészről nem is beszélve.

Igali termálfürdő 1994Igali termálfürdő 1994Igali termálfürdő 1994Igali termálfürdő 1994Igali termálfürdő 1994Az igali fürdő 2001-ben szerezte meg a gyógyfürdő titulust, 2003-ban adták át a fedett fürdőt, ahol gyógyvizes ikermedencét alakítottak ki. 2008-ban árnyékolót építettek a szabadtéri gyógyvizes ikermedence fölé. (Ezt a medencét bármikor megnézheti az Időkép webkameráján).

2012-ben egy újabb fedett szárnnyal bővült a fürdő, ahol élménymedence és gyermekmedence került kialakításra, tavaly ősszel pedig gyógyhely minősítést kapott a termálfürdő és környéke.

Igali Gyógyfürdő felújított épületrésze