Azok most megnyugodhatnak. A Magyar Fürdőszövetség közlése szerint ugyanis a fürdők többségében nem emelték a nyári strandszezon előtt a belépőjegyek árait. A szövetség szerint a fürdők tavalyi forgalmában már éreztette hatását, – amiért a szakmai szervezet sokat kardoskodott – hogy átjárhatóvá váltak a SZÉP Kártyák alszámlái, ami azt jelenti, hogy már mindhárom zsebből ki lehet fizetni a fürdőbelépőket. Az egyszerűsítés meghozta az eredményét, ugyanis a kalkulációk szerint 15-20 százalékkal növekedett a Pihenőkártyák használata.

Vancsura Miklós, a Fürdőszövetség leköszönő elnöke – egy más téma kapcsán – múlt héten a Turizmus Online-on arról írt, hogy tavaly a fürdők árbevétele úgy nőtt, hogy mindeközben a látogatók száma stagnált. A bevételek azokon a fürdőhelyeken emelkedtek, ahol javították a szolgáltatások színvonalát.

Tavaly egyébként még nőttek a jegyárak. A belépőjegyek átlagára 4,3 százalékkal emelkedett. Ezen belül kisebb volt az áremelés a keleti országrész fürdőinél (2,1 százalék), mint a dunántúli létesítményekben (5,2 százalék), a legnagyobb mértékben viszont a Budapesten és környékén működő fürdők árai nőttek (8 százalék).

Sárvári Fürdő