A Bükfürdőn tartott közgyűlésen a Hungarospát közel húsz éve irányító Czeglédi Gyulát nevezték ki a Magyar Fürdőszövetség elnökévé.

Tegnap tartották a Magyar Fürdőszövetség tisztújító közgyűlését Bükfürdőn. A Turizmus.com beszámolója szerint vezetőváltás történt a szakmai szövetség élén, a jövőben ugyanis Czeglédi Gyula, a hajdúszoboszlói Hungarospa vezérigazgatója fogja betölteni az elnöki tisztséget. A most leköszönő Vancsura Miklós – aki egyben a Sárvári Termálfürdő ügyvezető igazgatója – így négy év után távozik a Fürdőszövetség éléről.

Czeglédi Gyula

Czeglédi Gyula

Az újdonsült elnök a döntés után azt nyilatkozta, hogy meglepte az eredmény, ő 27, az eddigi vezető pedig 19 szavazatot kapott. „Ezt én úgy értelmezem, hogy a tagság változást szeretne a Fürdőszövetség eddigi munkájához, stílusához képest” – mondta Czeglédi. Arról is beszélt az új elnök, hogy jelenleg a tagság javaslatait várja, hogy milyen irányba induljon el a szövetség. Beszélt arról is, hogy szakmai tanácsokkal kell segíteniük a kisebb, veszteséges fürdőket.

Czeglédi Gyula 57 éves, végzettségét tekintve gazdasági mérnök, szakközgazda. Pályafutását 1975-ben a Nagyalföldi Kőolaj- és Földgáztermelő Vállalatnál kezdte, majd 1980-ban a Hajdú-Bihar Megyei Tanácsnál pénzügyi eladóként állt munkába. A fürdők világába 1983-ban csöppent bele, amikor az Alföldi Gyógyfürdők igazgatóságán kezdett dolgozni – pénzügyi területen. 1991-től a hajdúszoboszlói Thermál Terápia Kft. gazdasági igazgatója volt.

1995 óta tölti be a hajdúszoboszlói fürdőket működtető társaság vezérigazgatói posztját. Irányítása alatt modern fürdőkomplexumot alakítottak ki Hajdúszoboszlón. A kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma alapján – a belföldi turisták körében – a legkedveltebb termálfürdős úti célnak Szoboszló számít.

Hajdúszoboszló termálfürdő

Hajdúszoboszló