• Hamarosan a megnyitásának ötvenedik évfordulóját ünnepli az egyik népszerű hajdúszoboszlói szálloda.

  • Elképesztő, hogy néhány év alatt mennyire megváltozott a hotel kívülről és belülről is.

90 évvel ezelőtt, 1927 nyarán nyitották meg a hajdúszoboszlói fürdőt, ami annak köszönhette a létét, hogy három évvel korábban Pávai Vajna Ferenc geológus termálvizet talált a településen. Hajdúszoboszló néhány év alatt az ország legkedveltebb üdülőhelyei közé emelkedett, az 1940-es évek elején már Európa-szerte is egyre többen ismerték.

Hajdúszoboszló második világháború utáni fellendülése az 1960-as években kezdődött el igazán. Ekkortól folyamatosan jelentős fejlesztések valósultak meg a fürdőben, valamint sorra épültek az új üdülők.

Ebben az évtizedben adták át Hajdúszoboszló első szállodáját, a Hotel Délibábot is, ami 1969-ben nyitotta meg a kapuit, nagyon jó helyen, közvetlenül a termálfürdő mellett.

Így nézett ki a frissen megnyitott hotel:

Hotel Délibáb Hajdúszoboszló 19691972-es fotó a szállodáról:

Hotel Délibáb Hajdúszoboszló 19721975-ben egy újabb épületszárnnyal bővült a szálloda:

Hajdúszoboszló 70-es évekHajdúszoboszló 70-es évekA szálloda harmadik szárnyát 1987-ben adták át. A kissé retró kinézet azonban még hosszú évekig megmaradt. Ilyen volt tíz éve:

Hotel Délibáb Hajdúszoboszló 2007Jelentős változást a 2010-es évek eleje hozott, amikor új tulajdonoshoz került az hotel. Ezután megkezdődött a szálloda felújítása, amit gyakorlatilag vázig bontottak vissza és építettek újjá. A hotel a 2012-re befejeződött felújítás után is megtartotta a nagy múltra visszatekintő Délibáb nevet. A külseje viszont annál többet változott:

Hotel Délibáb Hajdúszoboszló

Hotel Délibáb szálloda HajdúszoboszlóA belülről is teljesen megújult négycsillagos hotelben 240 szoba és 5 lakosztály található.

Hotel Délibáb szobaHotel Délibáb fürdőszobaA Hotel Délibáb**** három, különböző stílusú étteremmel, két bárral és kávézóval várja a vendégeket. A szálloda egyik különlegességét jelenti, hogy saját wellness és gyógyászati részleggel rendelkezik. Sőt, két medencéjüket a hajdúszoboszlói gyógyvízzel töltik.

Hotel Délibáb Hajdúszoboszló wellnessHotel Délibáb Hajdúszoboszló gyógyvízMinden további információt megtalál a szállodáról ide kattintva.
Hotel Délibáb gyógyvizes medenceRégi fotók: Fortepan / Inkey Tibor, Balázs Lajos