• Aki Zalakaroson jár, annak mindenképpen érdemes megnéznie a termálvízzel töltött tavat, valamint a körülötte kialakított parkot és a csúszdát.

  • Kedvcsinálónak mutatunk néhány fotót és egy videót.

Zalakaros egyik idei nagy újdonsága a Termáltó és az Ökopart, ami a termálfürdő szomszédságában, a Dísz térről induló sétányon közelíthető meg. A több mint 500 millió forintos beruházással megvalósított fejlesztés nem pusztán egy tóból áll, hanem látogatóközpontot, kilátótornyot, tanösvényt, játszóteret, szabadtéri fitneszparkot és egy több mint 20 méter magas csúszdatornyot is magában foglal.

A száraz csúszdán – vérmérséklettől függően – két útvonalat lehet választani, az egyik 21 méter magasról indul és 75 méter hosszú, a másik 12 méter magasról indul és 36 méter hosszú. Egy csúszás egyébként 200 forintba kerül.

A mesterséges tó vízellátását a termálfürdő elfolyó vizéből biztosítják. A tó kialakítása során fontos szerep jutott a környezetvédelemnek is, hiszen a beruházás kezdete előtt 4-5 ezer védett növényhagymát telepítettek át.

A Termáltó és Ökopart Facebook oldalán rendszeresen publikálnak friss információkat Zalakaros újdonsült büszkeségéről, ahol további fotókat is találhat.

Zalakaros termáltó és ökopartZalakaros termáltó és ökopartZalakaros termáltó és ökopartZalakaros termáltó és ökopartZalakaros termáltó és ökopartZalakaros termáltó és ökopartZalakaros termáltó és ökopartZalakaros termáltó és ökopartItt pedig egy videót is megtekinthet a száraz csúszdáról: