• Az elmúlt hetekben, hónapokban többször is telt házzal üzemeltek a budapesti fürdők.

  • A pandémia miatti jelentős bevételkiesés miatt ez nagyon jó hír számukra.

„A tavalyi igen hektikus időjárás után az idei nyár már tényleg velük volt, sok meleg napot produkálva, ennek köszönhetően a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei strandjai a 2019-es évi forgalmat produkálják” – mondta Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) vezérigazgatója az InfoRádiónak.

Az elmúlt hétvégén például a Palatinus Strandfürdő – több mint 5600 látogatóval – csúcsot könyvelhetett el. „Tehát, amikor nagyon meleg van, hőségriadó van, akkor nagyon sokan keresik a budapesti strandokat. Mindez pedig remek hír, hiszen a pandémia miatt jelentős bevételkiesésünk volt, és jelen pillanatban a magas látogatószám elengedhetetlen a cég pénzügyi helyzetének a javításához” – tette hozzá a vezérigazgató.

Szűts Ildikó a számokat ismertetve elmondta, hogy a júliusi hónap több mint 900 millió forint bevételt termelt a cég számára, és már az augusztusi hónapra is az látszik, – amennyiben kitart a jó idő, legalább a hétvégékre – hogy teljesíthető az időarányos üzleti terv.

„Amikor meleg van, akkor szinte mindegyik strand nagyon népszerű, kiváltképp a már említett Palatinus Gyógy-, Strand- és Hullámfürdő” – említette Szűts Ildikó az InfoRádió érdeklődésére. De összességében minden fürdő, ahol van strandszolgáltatás, vagy kültéri medence, így a Paskál Gyógy- és Strandfürdő, a Csillaghegyi és Római Strandfürdő, de akár a Pünkösdfürdői Strand nagy látogatottságnak örvend. De természetesen a zárt fürdőkben – ahol van nyitott medence, köztük például a Széchenyi Gyógyfürdő – is sokan igyekeztek hűsíteni magukat – fűzte hozzá a vezérigazgató.

A szakember arra is kitért, hogy a strandszezon hivatalosan az iskolakezdésig tart, ami a BGYH által kezelt létesítmények esetében praktikusan azt jelenti, hogy két olyan strand lesz – a római és punkösdfürdői –, amelyek szeptember elsejével bezárnak.

Palatinus Strandfürdő BudapestA teljes beszélgetés elolvasható, illetve visszahallgatható az InfoRádió honlapján.