• Első körben három medencét nyitnak meg, majd várhatóan június folyamán az úszómedencével bővül ez a kör.

  • Olcsó lesz a belépő és hamarosan a gyógyászati szolgáltatások egy része is elindul.

A héten egy sokak által várt fürdőnyitási időpontot is bejelentettek: kiderült, hogy május 30-án részlegesen megnyitják a Gyulai Várfürdőt. Egyelőre csak a szabadtéri medencék egy része lesz elérhető a fürdőzők számára.

Megnyitják a gyermek víziparadicsomot, viszont – a hatályos szabályozás miatt – egyelőre élményelemek nélkül. Használható lesz a hullámmedence, de a hullámszolgáltatást még nem kapcsolhatják be. Mindezeken túl megnyitják a csúszdás medencét is, ahol a csúszdák és a vízi ösvény is használható lesz. Az 50 méteres úszómedence még felújítás alatt áll, de előreláthatóan még június folyamán majd ez a medencét is birtokba vehetik a vendégek.

A jelenleg érvényes szabályoknak megfelelően a korábbinál kevesebb vendéget engedhetnek be a fürdő területére, valamint a medencékbe, továbbá szigorú higiéniai szabályok lesznek érvényben. A fürdő minden nap 9-től 18 óráig tart nyitva és a Kőhídon, valamint a nyári pénztárnál biztosítják a belépést. Érdemes azt is tudni, hogy a szabadtéri öltözőkabionokat lehet majd használni, a benti öltözőket még nem.

A kevesebb igénybe vehető medence miatt a belépőjegy árát is csökkentették, méghozzá elég jelentős mértékben. Ez azt jelenti, hogy egységesen 990 forintba kerül a fürdőbelépő, 6 éves kor alatt pedig ingyenes a belépés.

Jó hír azoknak, akik gyógykezeléseket vennének igénybe, hogy június 15-től már néhány gyógyászati szolgáltatást is elérhetővé tesznek. Így a vendégek rendelkezésére áll majd a fizikoterápia, a gyógymasszázs, a gyógytorna és az iszapkezelés.

A Gyula Televízió lenti videójából további információkat is megtudhatnak a fürdőnyitásról.