• Zseniális régi felvételekhez jutott a Hajdúszoboszló Televízió.

  • Egy 70-es években készült filmet digitalizáltak.

  • Ennek révén kitűnő minőségben nézhetjük meg, hogy milyen volt 40 éve a már akkor is népszerű fürdő.

Egyszer már közöltünk egy válogatást a 70-es években készült hajdúszoboszlói fotókból. A közelmúltban viszont az üdülőhelyen működő televízió egy különleges felvételt kapott egy bizonyos Öcsi bácsitól, azaz Szentgyörgyi Lajostól.

A felvételekhez az eredeti, 35 mm-es filmen jutott hozzá a televízió, amit digitalizáltattak, s néhány nappal ezelőtt mutatták be. A remek minőségű film felidézi, hogy milyen volt annak idején a fürdő.

Annyi hangulatos képet látni a filmen, hogy csak egyet-kettőt nehéz is lenne kiemelni. Mindenesetre a strandfürdőben a nyári melegben már akkoriban is sok vendég volt.

Hajdúszoboszló fürdő 70-es évekSzemélyes kedvenceink azok a részek, ahol a korabeli vendéglátó egységek látszódnak.

Hajdúszoboszló fürdő 70-es évekHajdúszoboszló fürdő 70-es évekA filmen bemutatják a fürdőbejárat előtti rendezvényeket, majd a gyógyfürdőt és a szolgáltatásait.

Hajdúszoboszló fürdő 70-es évekHajdúszoboszló fürdő 70-es évekHajdúszoboszló fürdő 70-es évekMegszólalnak a mozgásszervi problémájukat kúráló törzsvendégek is. A felvételek alapján már akkoriban is rengeteg gyógykezelés elérhető volt a fürdőben, köztük olyanok is, mint az iszapkezelés, az elektroterápiás kezelések, az inhaláló gépek, ínyzuhany, ultrahangos és infralámpás kezelések.

Hajdúszoboszló fürdő 70-es évekHajdúszoboszló fürdő 70-es évekHajdúszoboszló fürdő 70-es évekItt a teljes film, érdemes megnézni: