• A Heves megyében található üdülőhely évről-évre népszerűbb a turisták körében, ami nem lehet véletlen.

  • Összegyűjtöttünk 5 érvet Egerszalók mellett.

1. A gyógyvíz. Több mint 20 évvel ezelőtt, 1992-ben nyilvánították gyógyvízzé az Egerszalókon feltörő termálvizet. A víz a kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos, de ként is tartalmaz. A vizsgálatok szerint a következő betegségek esetén gyógyhatású: hát- és derékfájás, ízületi kopás, ortopédiai műtétek, gerincműtétek utáni rehabilitáció, nőgyógyászati gyulladások, pikkelysömör, ekcéma.

Egerszalók termálfürdő2. A felújított Nosztalgia Fürdő. Manapság valószínűleg sokaknak a hatalmas Saliris Resort hotel és fürdőkomplexum jut az eszébe Egerszalókról, pedig egy kisebb fürdő is működik ezen a területen. A Nosztalgia Fürdőbe olcsóbbak a belépőjegyek (egy felnőtt jegy 1150, egy nyugdíjas belépő 900 forint), viszont itt is elérhető az egerszalóki gyógyvíz. Ráadásul a közelmúltban felújításon esett át: a medencék előtti rész új burkolatot kapott, az egyik medence fölé féltető építettek, füvesítettek és áthelyezték a kiszolgáló létesítményeket. Így mostantól a Nosztalgia Fürdő is komfortosabbá vált.

Egerszalók Nosztalgia Fürdő3. A környezet. A hazai termálfürdők többsége szép környezetben fekszik, de ez különösen igaz Egerszalókra. A település a Mátra és a Bükk között, a Laskó-patak völgyében található, erdős, nyugodt környezetben.

Egerszalóki üdülés4. A különleges „sódomb”. Ugyan a közkeletű elnevezése sódomb, de semmi köze a sóhoz, valójában egy mészkőlerakódásról van szó, amit a termálvíz alakított ki az évek során. Az ásványi anyagokban gazdag víz mind a mai napig építi a fehér kőképződményt. Máshol az országban nem láthat ilyent.

Egerszalók sódomb5. Közel van Eger. Aki ritkábban jár ezen a környéken, annak mindenképpen vonzerőt jelenthet Eger közelsége. A megyeszékhely pusztán 9 kilométerre van Egerszalóktól, így az itteni üdülések összeköthetők az egri vár, a vármúzeum, a bazilika, vagy akár a termálfürdő, a törökfürdő meglátogatásával is.

Eger termál légi fotókFotók: a település Facebook oldala, H. Szabó Sándor