• Régóta nem volt annyi vendége a fürdőnek, mint idén, 2011-hez képest a duplájára nőtt a forgalmuk.

  • A 2012-ben átadott új fürdőrészleg lendített sokat a népszerűségükön.

December 13-án köszönthette az idei 200 ezredik vendégét az Igali Gyógyfürdő – olvasható a település honlapján. Ez jelentős eseménynek számít, hiszen a 80-as évek eleje óta nem volt arra példa, hogy egy év leforgása alatt meghaladja a 200 ezret a termálfürdő vendégeinek a száma.

Ez egyébként azt jelenti, hogy hat év alatt a duplájára nőtt a fürdő vendégszáma. 2011-ben ugyanis éppen megugrották az évi 100 ezres vendégszámot. A rákövetkező években azonban – a 2012-ben átadott új fedett részlegnek is köszönhetően – növekedésnek indult a fürdő forgalma.

2015-ben történt egy nagy áttörés, amikor a korábbi év 142 ezer fős vendégszáma 192 ezerre ugrott. Tavaly már majdnem elérték a 200 ezres lélektani határt, de végül évi 195 ezer vendéget regisztráltak.

Igali TermálfürdőA 200 ezredik vendég a siófoki Tillinger Józsefné volt, aki immár 40 éve rendszeres látogatója a gyógyfürdőnek. A 90 éves hölgy két évvel ezelőtt combnyaktörést szenvedett, de a balesete után sem hagyott fel az igali fürdőzésekkel, aminek köszönhetően bot nélkül tud járni. A 200 ezredik vendéget egyébként virággal, oklevéllel, ajándékcsomaggal és egy 14 napos bérlettel ajándékozta meg a fürdő.

A megnyitásának 55. évfordulóját idén ünneplő fürdőbe egy webkamerának köszönhetően bármikor bekukkanthat. Ide kattintva pedig azt nézheti meg, hogy milyen volt a 60-as években a gyógyfürdő.