• Oklevéllel és ajándékcsomaggal köszöntötték a Püspökladányi Gyógyfürdő 25 ezredik vendégét.

  • A püspökladányi nyugdíjasok számára ingyenesen elérhetők a fürdő gyógykezelései.

  • Évek óta nem emelték a fürdő jegyárait.

  • Kiderült az is, hogy milyen fejlesztéseket terveznek a gyógyfürdőben.

  • Vasúti megállót is kaphat a gyógyfürdő.

Június harmadikán fogadta a Püspökladányban működő gyógyfürdő az idei 25 ezredik látogatóját. Pusztai Lajos volt a szerencsés, akit Dombi Imréné, a település polgármestere, valamint Varga Lajos, a fürdőt üzemeltető társaság igazgatója köszöntött és átadtak neki egy ajándékcsomagot. Pusztai Lajos visszatérő vendégnek számít a fürdőben, ahol gyógymasszázst és fizikoterápiás kezeléseket vesz igénybe.

A helyi televízió által készített – a cikk végén megtekinthető – videóból kiderül, hogy a fürdő vize 1987-ben kapott gyógyvíz minősítést, s nemcsak a helyiek és környékbeliek kedvelik, hanem egyre többen keresik fel az ország más részeiből is. A televíziónak például egy olyan vendég nyilatkozott, aki 140 kilométerről, Szilvásváradról érkezett a püspökladányi fürdőbe.

Püspökladányi GyógyfürdőAz OEP által támogatott fürdőkezelések közül a medencefürdő, az iszapkezelés, a súlyfürdő, a szénsavas kádfürdő, az orvosi gyógymasszázs, a víz alatti vízsugármasszázs, a vízalatti csoportos gyógytorna és a 18 év alattiak gyógyúszása érhető el Püspökladányban.

A városban élő nyugdíjasoknak nem kell még önrészt sem fizetniük a kezelések után, ezt ugyanis az önkormányzat finanszírozza. Azok sincsenek bajban, akiknek nem jár ez a kedvezmény, hiszen a gyógyfürdőben kifejezetten kedvező önrész mellett vehetők igénybe ezek a gyógykezelések. A súlyfürdő esetén például 99 forint, a szénsavas kádfürdőnél 139 forint, a medencefürdőnél pedig csak 308 forint a beteg által fizetendő önrész.

Püspökladányi GyógyfürdőAz aktív korúaknak pedig azzal kedvez a Püspökladányi Gyógyfürdő, hogy évek óta nem emelték a jegyárakat. Ezáltal a püspökladányi az ország legolcsóbb gyógyfürdői közé tartozik. Egy teljes árú felnőtt belépőjegy például 1000 forint, egy nyugdíjas belépő 800 forint, a helyi lakosoknak pedig még ennél is 200-200 forinttal kevesebbet kell fizetni.

A jövőre nézve fejlesztéseket is tervez a fürdő. Ezek közé tartozik egy új “zsibongó” medence, amihez egy csúszda is kapcsolódhatna. Továbbá a fedett gyógyvizes medencét egy kiülős résszel bővítenék.

A helyi televízió tudósítását itt nézhetik meg:


A püspökladányi polgármester Facebook oldalán számoltak be egy, a termálfürdőt érintő tervről. A MÁV Zrt. és az önkormányzat illetékesei ugyanis helyszíni egyeztetést tartottak a fürdő mellett futó vasúti pályánál. Azt tervezik ugyanis, hogy ezen a pályarészen egy megállóhelyet építenének, ami jelentősen javítaná a fürdő megközelíthetőségét.

Püspökladány fürdő vasút