• Új gazdát keresnek az évek óta zárva tartó gyógyfürdőnek Szelestén.

  • Az új tulajdonos akár szállodát is építhet a fürdő mellé.

Szeleste község Vas megyében található, majdnem pontosan félúton Bükfürdő és Sárvár között. A településen működő Festetich Kastélyszállóhoz tartozó Zsuzsanna Hotelben gyógyvizes fürdőzésre is lehetőség nyílik. Ugyanakkor nem messze innen egy különálló fürdő is található a településen. Ez még a 2000-es évek elején épült magánberuházásban. 2004 augusztusában nyitották meg, de sajnos már hosszú évek óta zárva tart, utoljára a 2009-es szezonban működött.

Utóbbit, tehát a zárva tartó fürdőt most több ingatlanos oldalon is hirdetik. A 2260 négyzetméteres alapterületű fürdőépület irányára 1,3 milliárd forint. Egyébként ahhoz képest, hogy milyen régóta zárva tart, ránézésre meglepően jó állapotban van a fürdőépület.

Az ingatlan leírása szerint a fürdő összes vízfelülete elérte az 1000 négyzetmétert. Fedett gyógyvizes medence, jakuzzi, nagy szabadtéri strandmedence, beltéri gyógyvizes ülőkádak, súlyfürdő is található az épületben. A fürdő területén van egy termálkút, amely 42 Celsius-fokos vizet biztosít, továbbá egy hideg vizes kúttal is rendelkeznek. Vízminőségük és a kinyerhető víz mennyisége kiegyensúlyozott. Ezen felül a fürdő kiépített rendszerrel kapcsolódik egy gyógyvizes kúthoz is.

Szeleste gyógyfürdő eladó

A jelenlegi tulajdonos eredetileg egy 140 szobás gyógyszálló építését is tervezte a fürdő mellé. Ez megvalósítható a későbbiekben is, ugyanis a vételár tartalmazza a fürdő közvetlen környezetében elterülő 60 ezer négyzetméternyi terület tulajdonjogát is.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy az épület homlokzatán ugyan még mindig ott van a gyógyfürdő felirat, de a hivatalos nyilvántartásban már nem szerepelnek. Magyarán az új tulajdonosnak – amennyiben szeretné – majd újra kell kérelmeznie, hogy használhassa ezt a titulust, ehhez pedig gyógyászati szolgáltatásokat is kell biztosítania a fürdőben.

Vas megye gyógyfürdőiről és gyógyvizeiről itt olvashat.