• A debreceni Aquaticumhoz kapcsolódó élményfürdő, termálfürdő, gyógyászati részleg és szálloda továbbra is nyitva tart.

  • A társaság által üzemeltetett üzleti szálloda viszont átmenetileg bezár.

  • Hétfőtől emelkednek a fürdőik jegyárai.

Az Aquaticum Debrecen SPA mai sajtóközleménye szerint az egységeik összes szolgáltatása elérhető lesz egész évben, még a megemelkedett energiaárak és a nehéz gazdasági helyzet ellenére is. „Debrecenben senkinek nem kell lemondania a vízi élményekről, a Mediterrán Élményfürdő, a Termálfürdő, a gyógyászati részleg, valamint az Aquaticum Termál és Wellness Hotel ٭٭٭٭is a megszokott minőséggel áll a wellness kikapcsolódás szerelmeseinek szolgálatában” – írják.

Az elmúlt hónapokban az Aquaticum Debrecen SPA minden egységét érintő beruházást hajtottak végre, amely lehetővé teszi, hogy ne távhővel, hanem a termálvizük hőenergiájával fűtsék a létesítményeiket. Ugyanakkor az üzemelési költségek még így is soha nem látott mértékben emelkedtek, a kialakult nehéz gazdasági helyzetben ezért néhány kisebb változás bevezetésére kényszerülnek.

„Egyes belépőtípusok ára emelkedik, ugyanakkor nem áll szándékunkban a költségnövekedést teljes mértékben áthárítani vendégeinkre. Minden érintett belépő esetében a lehető legkisebb jegyáremelkedés bevezetése volt a cél” – olvasható a közleményükben. Az árak mellett az egyes egységek nyitvatartási időszaka módosul, különösen az alacsonyabb forgalmú, hétköznapi idősávokban. Ezen változások október 24-én, hétfőn, nyitástól lépnek életbe, a részletek megtalálhatók a https://spa.aquaticum.hu weboldalon.

Mit jelent ez a gyakorlatban? A két főbb jegytípust nézve, az élményfürdő esetében a jelenleg 4400 forintba kerülő felnőtt napijegy 4900 forintra, a gyerekeknek, diákoknak, nyugdíjasoknak kínált 3600 forintos belépő ára 4000 forintra nő hétfőtől. A termálfürdőben a felnőtt napi belépő jelenleg 3100 forint, diákoknak, nyugdíjasoknak 2500 forint. Hétfőtől ezek ára 3400, illetve 2700 forintra emelkedik. Azért ez szerintünk nem vészes drágulás.

Aquaticum mediterrán élményfürdő Debrecen

Számos különböző gazdasági modell értékelését követően a társaság üzemeltetésében működő üzleti szálloda, a debreceni Hotel Lycium ٭٭٭* vonatkozásában – a tulajdonos Debreceni Vagyonkezelő Zrt.-vel egyetértésben – az a döntés született, hogy a több száz millió forinttal megemelkedő rezsiköltségekre is tekintettel a szálloda tervezett megújítási programját előre hozzák, így 2022. november 15-től a hotel átmenetileg bezár.

Az átfogó felújítás végeztével, a jövőbeli újranyitást követően még magasabb színvonalon tudják majd kiszolgálni egyéni vendégeiket és céges partnereiket Debrecen szívében.

A Hotel Lyciumban meglévő foglalással rendelkező egyéni utazók kiértesítése megkezdődött, elhelyezésükre alternatív lehetőséget ajánlanak fel. „A régió meghatározó rendezvényhelyszíneként üzleti partnereinket sem szeretnénk nehéz helyzetbe hozni, így a 2022. december 31-ig tervezett rendezvényeket töretlen lelkesedéssel és teljes személyzettel teljesíti a szálloda csapata. A Kölcsey Központ rendezvényhelyszínként történő értékesítését 2023-ban kollégáink változatlan formában végzik, folyamatosan rendelkezésre állnak meglévő és új partnereink számára is” – írják.