• Közel három hónap szünet után hamarosan újra megnyitja kapuit a berettyóújfalui Bihar Termálliget.

  • Egyelőre egyetlen gyógyvizes medencével várják a vendégeket, de nemsokára egy vadonatúj fedett fürdőrészt is átadnak.

A Berettyóújfaluban működő Bihar Termálliget fürdő még tavaly december 12-én ment téli szünetre. Az őszi időszaktól kezdődően már csak egyes szabadtéri medencék voltak elérhetők, így indokolt volt a téli leállás.

2023. március 3-án, azaz most pénteken viszont újranyitják a fürdőt. Ekkortól kezdve minden egyes nap 10 és 18 óra között tart nyitva a termálfürdő. Egyelőre egyetlen szabadtéri gyógyvizes medence lesz nyitva, cserébe igen kedvező, 1000 forintos egységes belépőárral várják a vendégeket.

A fürdő közleményében egy jó hírt is megemlítenek: az új fedett fürdő használatbavételi engedélyeztetési eljárása folyamatban van! Utóbbiról azt érdemes tudni, hogy a Bihar Termálligetben egy jelentős, mintegy 2,5 milliárd forint értékű fürdőfejlesztés zajlik.

Ennek során a korábbi fürdőépületet újították fel, illetve bővítették ki. Az új fedett fürdőrészben többek között gyógyvizes medence, jacuzzi áll majd a vendégek rendelkezésére, de szaunavilágot is kialakítanak merülőmedencével, sóbarlanggal.

Az épület emeleti szintjén kap helyet a gyógyászati részleg. Itt többféle fürdőgyógyászati kezelés is elérhető lesz, köztük például súlyfürdő és iszapkezelés. A gyógyászati szolgáltatások bevezetése már csak azért is fontos, mert bár a termálfürdő minősített gyógyvízzel rendelkezik, viszont nem számít gyógyfürdőnek. A balneoterápiás kezelések révén azonban megszerezhetik a gyógyfürdő titulust is.

Gyógymedence a Bihar Termálliget fürdőben