• Igaz csak egy rövid időre, de érdemes lesz kipróbálni.

  • Aki bemerészkedik a hideg vízbe, annak pálinka, vagy szaunázás a jutalma.

A zalakarosi fürdőben a strandszezon kezdetének az előfutára, amikor megnyitják a szabadtéri gyógykertet. Erre tipikusan húsvétkor kerül sor és egészen november elejéig látogatható. Az igazi szezon pedig akkor kezdődik a fürdőben, amikor április végén kinyitják a komplett strandfürdőt, ahol október elejéig várják a fürdőzőket.

Idén tartanak egy amolyan szezon előtti megnyitót „Jeges-tüzes nulladik nap a strandon” címmel. Erre az idei első hosszú hétvégén, azon belül is március 16-án kerül sor. 11 és 12 óra között a vendégek rendhagyó módon birtokba vehetik a gyógykertet, ahol – az időjárástól függetlenül – hideg és meleg vizes medencékben is megmártózhatnak.

Azokat a bátrakat, akik bemerészkednek a hideg vizes medencébe, pálinkával vendégeli meg a zalakarosi fürdő. Akik nem rajonganak a pálinkáért, azok sem maradnak jutalom nélkül, ugyanis várják őket egy szaunázásra. A program az alap belépőjeggyel is látogatható.

Zalakaros nulladik napA hosszú hétvégére egyébként – szokás szerint – egyéb programokkal is készül a termálfürdő. Március 15. és 18. között minden nap 10:30-kor aquafitness-szel indul a nap az élménymedencénél. Napközben pedig a hosszú hétvége mind a négy napján gyermekprogramokat tartanak a gyermekjátszóban.

Március 15-én ügyességi- és kártyajátékok, zenés programok lesznek. Március 16-án rajzversennyel, lufihajtogatással szórakoztatják a gyerekeket. Március 17-én fakanál bábkészítésen lehet részt venni, valamint élőkoncertet ad a Napsugár Együttes. Március 18-án pedig kártyajátékokkal, valamint logikai- és ügyességi játékokkal üthetik el az időt a gyerekek.

A hosszú hétvégén a fedett fürdő a szokásosnál egy órával tovább, azaz 9-től 19 óráig várja a vendégeket. Az élményfürdő pedig a megszokott módon, 9-től 21 óráig lesz nyitva.