• Hétvégén rendezik meg a 33. Pécs-Harkány futóversenyt.

  • A megyeszékhely és az üdülőhely közötti versenyen több mint ezer indulót várnak.

  • Tavaly a két legidősebb induló 77 éves volt.

A Pécs-Harkány az ország legpatinásabb futóversenyei közé tartozik, hiszen immár 33. alkalommal rendezik meg a baranyai megyeszékhely és a Harkány közötti távon. A legelső versenyt 1984-ben, február végén tartották, ugyanakkor a pécsi tájfutók nem hivatalos keretek között már a 70-es években is rendszeresen lefutották a távot, amivel a téli felkészülésük eredményét mérték fel.

Idén a futóversenyt március 5-én, vasárnap tartják. A résztvevők 11 órakor indulnak a PVSK Sportcsarnoktól (Pécs, Verseny utca 2.), a cél pedig a 25 kilométerre lévő Harkány, azon belül is a gyógyfürdő melletti Dráva Hotel lesz.

Az elmúlt években már több mint ezren vettek részt a futószezont megnyitó rendezvényen és mivel jó idő várható a hétvégén, ezért a szervezők most is bőven ezer feletti futóval számolnak.

A futóversenyen indulók ajándékba kapnak egy pólót, a célba érkezéskor egy emlékérmet, meleg teát, vizet, energiaitalt. A célban minden beérkezőről fotó is készül, a rajtszám pedig egyben belépőt is jelent a gyógyfürdőbe. Az eredményhirdetést 15 órakor tartják a gyógyfürdő előterében. A visszautazáshoz a rendezők 16 és 17 órai indulással autóbuszt biztosítanak, de természetesen ez egyénileg is megoldható.