Keskeny nyomtáv, széles mosoly – szól a MÁV Zrt. szlogenje a balatonfenyvesi kisvasutat népszerűsítve. A közel hét évtizedes múltra visszatekintő, keskeny nyomtávú vasutat évente százezren használják, a nyári hónapokban ez havi negyvenezer utast is jelenthet. A fürdőkedvelők mosolya pedig most még szélesebb lehet, ugyanis 2021 júliusa óta, már nem csak autóval, hanem a kisvasúttal is el lehet jutni Balatonfenyvesről, a Buzsák-Csisztapusztán található Csiszta Termál Fürdőhöz.

A 20 éve bezárt Balatonfenyves-Csisztapuszta szárnyvonalon az újranyitás óta eltelt fél év alatt már 27 ezren utaztak, akik vonatozás közben azt is észrevehették, hogy az útvonal mentén az állomásépületek is megújultak, korszerű és többfunkciós szolgáltatásokat biztosítva az utazóközönség számára.

A kisvasútra a Balaton egyik legcsaládiasabb üdülőhelyén, Balatonfenyvesen lehet felszállni, de a vonatozás előtt érdemes tenni egy kellemes sétát a vízparton vagy ellátogatni a település gyönyörű kikötőjébe. Az állomásról kigördülve a kis zöld vasúti kocsik a Balaton – Nagyberek vadregényes táján kanyarognak keresztül, melynek flórája és faunája kész paradicsom a bakancsos és kerékpáros turizmus számára.

Balatonfenyves kisvasútA szárnyvonal egyetlen köztes megállója Imremajor, itt hétvégente termelői piacon nézelődhetünk, innen még 35 perc és begördülünk a végállomásra, ahol a Csiszta Termál Fürdő és a Berek Látogatóközpont várja az utazókat.

Csisztafürdő látogatóközpontDe mielőtt kellemesen ellazulnánk a 42 fokos, kénes termálvízben, érdemes felkapaszkodni az új csisztai kisvasút épület „madárles” tornyába, ahonnan pazar kilátás nyílik a Nagyberek messze nyúló vidékére. Az aktív turizmus hívei pedig akár két keréken is érkezhetnek a Csiszta Fürdőhöz, majd a termálvíztől ellazulva, a kisvonaton roboghatnak vissza Fenyvesre, míg a biciklik a kerékpárszállító kocsikban pihennek.

Csisztafürdő állomásépület

A csisztai kisvasúti menetrend itt érhető el:

https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/balatonfenyvesi-kisvasut

A Csiszta Termál nyitvatartása és árai:

https://www.csisztafurdo.hu/

EU támogatás Csiszta

(Szponzorált tartalom)