• A héten lesz a hajdúszoboszlói fürdő megnyitásának 92. évfordulója.

  • Ebből az alkalomból a Hungarospa fürdőben számos programmal várják a vendégeket.

Nem ment egyszerűen a hajdúszoboszlói termálvízkincs feltárása, hiszen az 1924-ben kezdődött kutatófúrás közel egy évig tartott. Végül a korszak neves geológusa, Pávai-Vajna Ferenc vezetésével 1925 őszén találtak termálvizet Hajdúszoboszló Bánomkert nevű településrészén.

Hamar kiderült, hogy a feltörő termálvíznek gyógyhatása van és 1927. július 26-án meg is nyitották a város fürdőjét. Ez ekkor még egy kezdetleges fövenyfürdő volt, de már az első évben 28 ezer vendéget fogadott. A következő években folyamatosan fejlesztették és bővítették a fürdőt, ennek köszönhetően 1928-ban már 93 ezer, 1936-ban pedig 234 ezer vendéget fogadtak. Már az 1930-as években is az ország legnépszerűbb fürdői között emlegették a hajdúszoboszlóit. (Összehasonlításképpen: tavaly már 1,8 millió vendég kereste fel a Hungarospa fürdőkomplexumot).

A fürdő megnyitásának az évfordulóját minden évben változatos programokkal ünneplik, s ez idén sem lesz másként. Július 26-án tartják a strandok éjszakáját, ami azt jelenti, hogy 21 óra és éjfél között éjszakai fürdőzéssel várják a vendégeket. Az esti programon egy sztárfellépő, Peter Srámek biztosítja a fürdőzők szórakozását.

Július 27-én a megye legszebb lányai a Hajdúság Szépe koronáért versenyeznek, valamint a Miss Alpok-Adria Nemzetközi Szépségverseny Hajdú-Bihar megyei döntőjét is ekkor tartják. A nap sztárvendége pedig Hevesi Tamás lesz. Ezen az estén 21 óra és éjfél között szintén éjszakai fürdőzést tartanak a strandfürdőben.

Hungarospa tradicionális strandfürdőJúlius 28-án, vasárnap sem maradnak program nélkül a Hungarospa vendégei. 16 órától ugyanis a Kenguru Tánccsoport Egyesület tart bemutatót a strand színpadán.

Ne feledjék, hogy a fürdőbelépőjüket akár online elővételben is megvásárolhatják. Ráadásul az internetes jegyvásárlók most egy nyereményjátékban is részt vehetnek. A Hungarospa webshopját itt találják. Az online jegyvásárláshoz kapcsolódó nyereményjátékról pedig ide kattintva olvashatnak el minden információt.

Hungarospa Omega medenceA cikk megjelenését a Hungarospa Zrt. támogatta.